Seriestart for STIGA-LIGAEN: Masse god bordtennis i vente!

194
Fornebu BTK fører an med seniorlandslagsspiller

Tekst: Jonas Flåøien

Da er det klart for STIGA-Ligaen 2017/2018, og helgens kamper starter allerede med lokaloppgjøret Fornebu BTK og B-72. Det vil i alt bli spilt 11 seriekamper fordelt på Bergen, Fornebu, Hokksund og Lørenskog denne helgen. Masse god bordtennis i vente!

Fornebu BTK fører an med seniorlandslagsspiller
Fornebu BTKS klart beste spiller, er seniorlandslagsspiller Eskil Lindholm. Holder han seg skadefri er han nok en liten outsider til årets lagspiller, bak noen av de aller beste utenlandske spillerne. Laget ellers består av Casper Søndberg, Lars Rønneberg, Robin Petterson, Sharam Yalda og Anton Olovsson. Lars studerer for øyeblikket i utlandet og er ikke aktuell til helgens runde, avslører lagleder Lindholm.

Anton Olovsson er ny i årets sesong for Fornebu BTK, tidligere har han blant annet spilt for det helsvenske laget Lørenskog United og Sarpsborg BTK i STIGA-ligaen. Fornebu har også forsterket 2. laget før denne sesongen, blant annet er NTG’erne Sigurd Sørheim og Marlone Babsvik samt Finn Vetvik med der. De er tiltenkt roller som superreserver for førstelaget.

Dette Fornebu-laget ser meget stabile ut og vil nok gi samtlige lag kamp til døra i årets sesong, stor sluttspillskandidat. Tabelltips: Nr. 3

Jevnaker BTK bytter ungt pågangsmot med gammel rutine
Olof sine menn bytter ut svenske Tim Cornelius med en annen svensk kjenning, Laksevåg-veteranen Peter Hedram har skiftet til fordel for JBTK. Lagleder Olof har forhåpninger om at laget skal overleve og kjempe midt på tabellen. Svenskene Adam Jacobsson og Marcus Helin fortsetter i den blå JBTK-trøya sammen med Terje Herting og nevnte Hedram.

Marcus Helin imponerte i de kampene han spilte i fjor, og viste seg som en solid «nede»-spiller med 7-0 i singlekvote. Etter de nye reglene om maks 2 utenlandske spillere pr. lagkamp, vil vi nok se mer til Olof som spiller i årets sesong. Med en Terje Herting i slag, Marcus Helin i stabil form og ringriven Peter Hedram som 1’er så kan de kanskje være med å kjempe om en sluttspillplass? Tabelltips: 6

Eiker BTK – en klar sluttspillkandidat
Eiker BTK har mistet rutinerte og gode Wang Bing til fordel for gamleklubben Modum BTK, inn har de forsterket med den Irske landslagsspilleren Gavin Maguire og Kristoffer Engelbretsen fra Fokus BTK, sammen med Roar Blikken, Mats Meinseth og Vegard Sandberg utgjør de Eiker BTK sitt mannskap.

Eiker sin 1’er ser meget sterk ut, i tillegg til evigunge Roar som sjeldent går på smeller, samt at det meldes fra lagleder Jan Sandberg at yngsteguttene Vegard og Mats trener veldig bra om dagen. Det levner liten tvil til Eiker BTK sin sluttspillplass. Tabelltips: 2

Vikåsen BTK – nære sluttspillplass i fjor, nære i år også!
Vikåsen BTK var veldig nære en sluttspillplass i fjor, men røk på 1 poeng i siste runde av sesongen. Lagets lagleder, Magnus Bolstad Holm svarer kort og kontant at «sluttspillplass» er målsettingen for årets Stiga-liga for laget fra Trøndelags hovedstad.

Med seg på laget har han Benjamin Moen Fossheim, Tomasz Marciniak i tillegg til nyervervelsene Anton Andersson (Sverige) og Petter Fleischer som kommer fra Molde BTK etter at de la ned elitelaget sitt etter fjorårssesongen.

Lagene bak Laksevåg BTK i årets serie er utrolig jevne, og det vil nok skille ekstremt lite fra 2. – 5. plass, det er spennende å se hva Vikåsen BTK vil få til. I år så trener ikke laget sammen slik som de gjorde i fjor, det er ikke nødvendigvis avgjørende, men med tanke på mulighetene for å trene double, så er det ikke helt optimalt. Tabelltips: 5

Stord BTK – et kalkulert nedrykk?
Skal vi tro lagleder Atle Irgens, så har Stord BTK stø kurs ned mot 1. divisjon, noe Atle selv har hevdet er målet med laget. Likevel har de hentet 2 utenlandske spillere som står på papiret for dem, Christian Grigore og Bogdan Simion. Med disse i spill så vil de stikke kjepper i hjulene for enkelte lag i år. Så spørs det om disse blir brukt i det hele tatt. Tabelltips: 7

Laksevåg BTK – klare favoritter i år igjen
Fjorårets suverene vinner, Laksevåg BTK, er om mulig; enda større favoritter i år! Laget har Hampus Søderlund og Simon Berglund som klare oppespillere. Laksevåg BTK har hentet landslagsspilleren Fredrik Meringdal, som i fjor spilte for Volda & Ørsta BTK. At en landslagsspiller «kun» holder til en tredjeposisjon forteller litt om hvor sterkt dette laget ser ut. Sammen med Jimmy Ojakangas og visepresident Christian Ibenfeldt utgjør de et veldig godt lag! De vil vinne årets grunnserie uten store problemer. Tabelltips: 1

B-72 – Det yngste laget i årets serie
Overraskelseslaget i fjor, B-72, fortsetter i samme stil i år. De ble tippet i en nedrykksposisjon i fjor og klarte, noe overraskende, å sikre siste sluttspillplass forrige sesong. Nytt med årets lag er at Mikkel Gudmundsen har reist til Kina og er dermed utilgjengelig. I tillegg har de gjort troppen større enn hva som var fjorårets lag (5 spillere) til 7 spillere i år. Adrian Wetzel er for tiden skadet og som lagets 1’er er de litt svekket i en periode fremover.

B-72 er det eneste rene norske laget, i tillegg til flest landslagsspillere. Sondre Berner, nevnte Wetzel og Rebekka Carlsen er alle representert på seniorlandslagene. I tillegg har B-72 kadettlandslagsspillerne Henrik Nilsen og Fredrik Buringrud-Langen.

Bak disse har de Anders Brennhagen og Jonas Flåøien, som må tåle å være «veteraner» i denne sammenheng. Med sine 22 år er de blant de yngre spillerne i STIGA-Ligaen, men på dette laget drar de opp gjennomsnittsalderen, som er på litt over 18 år. Hvis de klarer å stille sitt sterkeste lag hele sesongen, så er muligheten for et nytt sluttspill absolutt mulige. Tabelltips: 4

Lokaloppgjør på Fornebu
Allerede i dag er det seriestart i STIGA-Ligaen, der vi får et lokaloppgjør fra begge ender av utside-Oslo mellom Fornebu BTK og B-72, nyopprykkede Fornebu BTK har begynt å mobilisere sine tilhengere foran debuten i øverste divisjon. Ryktene forteller om et Fornebu-lag som er ganske rutinerte, med Eskil som 1’er og Casper Søndberg som 4’er med den svenske duoen Robin Petterson og Anton Olovsson.

B-72 på sin side mønstrer et ungt lag foran lokaloppgjøret. Lørenskogklubben er uten sin 1’er, Adrian Wetzel som er ute en stund med en vond skulder. B-72 har en bredere tropp i årets Eliteserie, sammenlignet med fjorårets (5 spillere) og står dermed litt friere i valg av spillere. De som trolig er tilstede første seriekamp er Sondre Berner, Rebekka Carlsen, Fredrik Buringrud-Langen, Anders Brennhagen og Jonas Flåøien.

På papiret er nok Fornebu BTK ørliten favoritt, men spillestil kan gjøre det jevnere. Brennhagen har til vane å spille meget godt mot tradisjonelle deffere, slik som Casper Søndberg f.eks. Vi tipper en veldig jevn kamp, der en god start kan være viktig, i tillegg til at doublekampene vil bli avgjørende!

Hjemmelag Bortelag Overdommer/Dommer
Fornebu B-72 Rune Johansen / Tomasz Marnburg
Eiker Fornebu Gjermund Ludvigsen / Tomasz Marnburg
Stord Laksevåg Don Alexander / Svein Egenberg
Jevnaker Fornebu Gjermund Ludvigsen / Tomasz Marnburg
Vikåsen Stord Don Alexander / Svein Egenberg
Laksevåg Vikåsen Svein Egenberg / Don Alexander
Eiker Jevnaker Gjermund Ludvigsen / Tomasz Marnburg
B-72 Eiker Frank Falch / Egil Hauge
Stord Vikåsen Svein Egenberg / Don Alexander
B-72 Jevnaker Frank Falch / Egil Hauge
Vikåsen Laksevåg Svein Egenberg / Don Alexander