STIGA-LIGAEN i Bergen

288

Tekst: Magnus Bolstad Holm 

19.-21. oktober spilles det 17 kamper i STIGA-LIGAEN, og etter denne runden har alle lagene fått vist frem sitt mannskap. Etter den første samle runden er det Oslo BTK som ligger på topp med tre seiere, mens Jevnaker er nederst på tabellen med tre tap. Dette kan fort endre seg etter helgens kamper.

Seriefavoritten Laksevåg spiller hele fem kamper. Lagleder Hatlebakk har mest sannsynlig hentet et godt kvalifisert mannskap. Til og med visepresident Ibenfeldt var å se på treningen på Fornebu i dag, så det er ingen tvil om at Laksevåg stiller forberedt til å ta 10 av 10 mulige poeng. Fredrik «Slegga» Meringdal er også klar for å slå inn noen forehandvinnere!

Nidaros, som heller ikke har vært i aksjon tidligere i år skal måle krefter mot østlandslagene. Etter tredjeplassen i fjor er forhåpningene store til at det kan bli et enda bedre resultat enn i fjor. Hele gjengen trener godt; noen i Trondheim, én i Molde, én i Oslo og én i Sverige. Til sammen bør det utgjøre et godt nok lag til å kjempe langt oppe, men om det er nok til å tukte Oslo og Fornebu i helgens kamper gjenstår å se. En litt partisk skribent satser på at det holder!

Stord er et spennende lag dette året. Med flere nysignerte svensker kan resultatene bli svært gode. Ryktene sier også at Roy Høyland har trent godt og er klar for å plukke flere kamper nede. Med et toppet mannskap kan det fort bli fire av fire seiere, men guttene fra øyo er nok fornøyde med tre av fire – da er de godt i rute til en semifinaleplass.

Heros er igjen å se i øverste divisjon etter en liten pause. Årets lag er ungt og lovende. Hilding Persson trener hardt i Sverige, mens brødrene Egenberg legger ned en solid innsats i Bergen. Et realistisk mål er kanskje å holde plassen, og for å få til det blir kampen mot Jevnaker på lørdag viktig.

Videre er det spennende å se hvordan utviklingen i årets lagspiller går. Per nå er det Maciej Pietkiewicz fra Oslo som leder med 5-1 i kvote oppe i single og 3-0 oppe i double. Peder Hedram og Eskil Lindholm ligger rett bak, og har helt sikkert lyst til å gå forbi på listen. Kanskje kan noen andre blande seg inn i kampen også.

Presentasjon av lagene i STIGA-LIGAEN