Seriestart for Dameserien på Notodden.

151
Fokus BTK Seriemester sesongen 2016/2017

Tekst: Lise Solem Høeg
Foto: Ghassan Chaer

Denne helgen 21. og 22. oktober 2017 starter første serierunde for damer lag på Notodden.

I år er følgende 7 lag med: B-72, Bodø, Drammen, Fokus, Fornebu, Notodden og Vikåsen.

Det blir i år spilt 3 serierunder, hvorav 2 på Notodden og 1 på Lørenskog.

På laget til Drammen BTK spiller: Nora Korneliussen, Aida Husic Dahlen, Wanjing Li, Jeanette Haugen, Kerstin Jansson og Anne Wiik Nilsen som også er lagleder. Det er første gang de stiller lag i dameserien. De har som mål å gi noen av de andre lagene noen tøffe kamper. De ønsker å etablere seg i serien, og heve ambisjonene etter hvert.

På laget til B-72 spiller: Yoana Wertebach, Akshaya Vimalasenan, og Tone Todok, som også er lagleder. Målsettingen for laget er å plassere seg innen Topp 3, og utvikle seg gjennom sesongen. Laget består av unge jenter som har hatt god utvikling de siste sesongene. De trener bra og tar stadig nye steg.

På laget til Fornebu spiller: Helene Kristoffersen, Ida Tvervaag, Hanna Hovden og Iwona Kurzai som også er lagleder. Fornebu stiller lag for første gang i dameserien. De har også et ungt lag, og ønsker å gjøre det best mulig denne sesongen.

På laget til Vikåsen BTK spiller: Cornelia Dahl, Marie Olavesen, Lise Solem Høeg og Somjit Werstad som også er lagleder. Vikåsen er glade for å ha med seg Marie Olavsen fra B-72 i årets sesong. Vikåsen BTK ønsker god matching og hevde seg godt i årets dameserie.

På laget til Fokus BTK spiller: Lisa Lange, Silje Flaglien, Aurora Fossåen Green og Maiken Langbråten. Med spillende trenere Anna, Marte og Kristin som reserver. Flere vil være med som lagledere gjennom sesongen for Fokus: Anna Grutle Aasebø, Marte Grutle Aasebø, Kristin Eng og Stine Folkeson. Fokus satser på å være med å kjempe i toppen. Fokus har tre nye spillere med i troppen i år, og satser på godt miljø og bra spill. Fokus satser på at laget kan styrke jentemiljøet i Fokus.

På laget til Bodø BTK spiller: Kristina Pirtskhalava, Elisabeth Bordevich Johnsen, Leine Steinsund, Kristine Willassen og Malin Eivik Olsen. Rolf Olsen er lagleder. Bodø BTKs målsetting er å bli blant de fire beste og heve prestasjonene fra runde til runde. Bodø BTK stiller med et ungt lag med fem gode jenter. Kristina Pirtskhalava og Elisabeth Bordevich Johnsen var med da Bodø hadde lag for to sesonger siden.

Lagene er klare og gleder seg til første serierunde. Damespillerne mener seriespillet er en viktig utviklingsarena for spillere, og en helt annen måte å spille konkurranse på enn stevner, og er viktig for lagbygging. Det er bra deltakelse og bredde i årets dameserie. Viktig at hele landet er med i dameserien, og veldig fint at også Nord-Norge er representert ved Bodø BTK i årets dameserie.

Notodden BTK spiller med: Merete Tveiten, Malin Kristiansen (lagleder), Ida Høimyr, Greta Lia og Ingeborg Lia er med i tillegg til Merethe. Joanna Sierputowska er trener for laget. Notodden satser på å få gode kamper og matching i seriespillet.

Notodden BTK ønsker også å lage et topp dameserie arrangement i hallen for alle lagene og de vil gjøre det de kan for at alle stortrives på Notodden i bordtennisballen.

Forbundsdommere Marianne Troppen Hornnes, Dag Andre Vørner, Anders Haukedalen, Tor Andresen og Gjermund Ludvigsen skal være overdommere/borddommere denne helgen.

Vi ønsker alle lagene lykke til med årets første lagserierunde.