Seriestart for Dameserien 2018

316

Tekst: Ragna Grindheim

Ny bordtennissesong betyr ny sesong for dameserien, og torsdag 18.oktober braker dameserien sesongen 2018/19 i gang i B-72 hallen. Da skal B-72 2 spille mot Fornebu. To dager senere, helga 21. og 22. oktober kommer de resterende lagene i gang med serien med felles serierunde på Notodden.

Forbundsdommere Erik Bergeseter og Egil Hauge, skal være dommere på første runde i B-72 hallen. I Notodden 20.-21.oktober er Kasper Christiansen, John Kristian Storem, Konrad Sierputowski, Bjørn Hagen, Anders Haukedalen og Gjermund Ludvigsen dommere.

Denne sesongen er det seks lag med i serien: B-72 1, B-72 2, Fokus, Fornebu, Notodden og Vikåsen. Det kommer til å bli spilt tre serierunder, den første på Notodden 20.-21.oktober, den andre i Trondheim 01.-02.desember og den tredje på Fornebu 16.februar 2019. Denne sesongen stiller alle lagene med ganske unge tropper, og det blir spennende å følge utviklingen til spillerne gjennom sesongen.

Her kommer en kort presentasjon av alle lagene:

B-72 1: På dette laget spiller Ragna Grindheim, Yoana Wertebach, Akshaya Vimalasenan, Tone Todok og Kristina Pirtskhalava. Her er Ragna lagleder. Målsettingen for laget er å plassere seg innen topp to, og utvikle seg gjennom sesongen. Laget består av jenter som har hatt god utvikling de siste sesongene, og flere av de samme jentene spilte på laget i fjor. Laget gleder seg spesielt til runden som skal foregå i Trondheim.

B-72 2: Her spiller Gertruda Pasakinskaite, Marie Olavesen, Sarania Selvasri og Vivian Huynh. Dette er et spennende ungt lag med Getruda som lagleder. Det er kun Marie som har spilt fast i dameserien tidligere, da hun spilte da for Vikåsen. Ambisjonen til laget er å plassere seg topp fire i serien. Det blir spennende å se hvordan dette laget gjør denne sesongen!

Fokus BTK: Her skal Anne Sophie Kalvatn, Lisa Lange, Silje Flaglien, Helene Kristoffersen og Maiken Langbråten spille. Flere av Fokustrenerne vil være med som lagledere gjennom sesongen. Fokus er enda litt usikre på hvordan de kommer til å spille, men de satser på å være i toppen sesongen 2018/19. Fokus har to nye spillere med i troppen i år, Anne Sophie og Helene. Det spennende å se om Fokus klarer å kjempe seg til topps i løpet av sesongen!

Fornebu: På dette laget spiller Ida Tvervaag, Hanna Hovden og Hilde Gundersen med Iwona Kuzaj som coach. Forrige sesong ble Fornebu seriemestre, men denne sesongen spiller ikke Iwona, så da satser de på å bli topp tre. Fornebu har i likhet med de fleste andre lagene i serien et ungt lag, og vi håper på å se mye bra spill fra jentene.

Notodden BTK: Dette laget stiller med lokale spillere fra egen klubb med hovedfokus rundt Merethe Tveiten og hennes OL satsing. Det er kun Merethe som er fast på laget, og øvrige spillere vil variere utover i sesongen, men består av Ida Høimyr, Greta Lia, Ingeborg Lia og Malin Kristiansen. Joanna Sierputowska er trener for laget. Notodden håper at alle klubber stiller med gode lag, slik at nivået blir så høyt som mulig i alle serierunder. Under disse forutsetningene tror Notodden at B-72 vil være klar favoritt som seriemester 2018. Notodden sine ambisjoner vil alltid være topp tre, men aller viktigst er god matchtrening for Merethe. Så da er det bare å krysse fingrene for at det blir et høyt nivå i serien!

Trondheim BTK: Trondheim har ikke kommentert hvem som skal spille på laget, men de jobber med å utvikle spillere på nivå til damelaget deres. Det blir bra nivå for jentene til Trondheim, og de gleder seg til å møte andre damelag på høyt nivå, og håper på gode kamper. Ferenc Horvarth er trener for laget og Somjit Werstad er lagleder. Det blir for første gang spilt serierunde i Trondheim BTK sine nye lokaler på Lade Sportsarena, og vi gleder oss til å se de flotte lokalene i Trondheim!

Det virker som alle lagene er klare, gleder seg til seriestart og satser på å havne i toppen. Seriespillet er en viktig utviklingsarena for spillere, og er viktig for lagbygging. Det mange unge spillere i årets dameserie, og det blir gøy å følge utviklingen deres gjennom sesongen.

Vi håper i likhet med Trondheim BTK på å se mye godt spill, spennende kamper, god lagånd og nye og gamle vennskap og kjennskap på tvers av klubbene! Vi vil ønske alle lagene lykke til med årets første lagserierunde, og gleder oss til å følge alle gjennomen en spennende sesong!

Lykke til!

Presentasjon av klubbene i Dameserien.