Serierunde i Stigaligaen i Trondheim i helgen: Volda/Ørsta tar full pott!

125

Tekst: Tor Hallaråker

6 lag er samlet i trønderhovedstaden i helgen for å kjempe om de fire sluttspillplassene i årets seriespill. Førstefavoritt Laksevåg stiller betydelig redusert og gir ungguttene Peter Vedeler(1999) og Benjamin Hatlebakk(2000) sjansen i spann 

med Hampus Nordberg, Jimmy Ojakangas og evigunge Christian Ibenfeldt. Utfordrer Volda/Ørsta tar ingen sjanser, og har likegodt sendt sitt sluttspill-lag med sjef Viktor Brodd på tur, ispedd en guttespiller(Sørheim) og to juniorer(Dagsloth og Zabka). 

Minst 5 av 8 til Laksevåglaksevag
Laksevåg har fire kamper på programmet og vil mest sannsynlig hente minst 5 av 8 poeng, trolig 6. De har spennende oppgjør i vente mot begge lagene som kjemper om den siste sluttspill-plassen; Vikåsen og Molde. Trolig vinner de begge, men må kanskje gi bort et poeng til hjemmelaget Vikåsen. Volda/Ørsta vil de normalt tape mot, og Lia er grei skuring.5 eller 6 poeng er nok til at bergensklubben også i år vinner grunnserien.

Full pott til Volda/Ørsta
Volda/Ørsta spiller fem kamper og kommer til å vinne alle. 2 x Lia, Jevnaker, Laksevåg og Eiker er kampprogrammet, og vi ser ikke at sunnmørslaget skal klare å surre bort poeng mot noen av lagene. Laksevåg har en minisjanse på uavgjort, men er normalt for svake nede.

Vikåsen til sluttspill?vikasen-btk
Vikåsen(9 poeng/8 kamper) kjemper i første rekke mot Molde(8 poeng/8 kamper) om den siste sluttspillplassen etter Laksevåg, Vokda/Ørsta og Eiker, og vil mest trolig være nærmere denne plassen når helgens kamper er unnagjort. De taper mot Laksevåg, men vinner resten.

Nede ser det mørkt ut for Jevnaker. Lia har et brukbart lag på papiret, men så langt har jevnaker-btkdet bare blitt to smultringer på de to fattige kampene de har spilt.

Overraskelseslaget B-72 har plukket 5 poeng hittil, og plukker flere i helgen. Guttene trener hardt og ligger an til å hente 4 av 8 poeng i helgen og dermed sikre seg Stiga-ligaspill også kommende sesong. b-72