Serierunde i eliteserien 15.-16.februar

235

Tekst Ragna Grindheim

Den 15.-16.februar hadde damelagene fra hele Norge tatt turen til Lørenskog for å spille siste samlerunde i eliteserien.

Lørdag 15.februar spilte alle lagene en lagkamp hver, og søndag 16.februar spilte B-72, Trondheim BTK, Fokus BTK og Fornebu BTK to kamper hver, mens Bodø BTK og Notodden BTK hadde en kamp til gode fra tidligere runder som også ble avgjort denne dagen.

Lørdagen møtte Fornebu Bodø, Notodden Fokus og B-72 Trondheim. Kampene mellom Notodden og Fokus, og Fornebu og Bodø ble avgjort relativt kjapt med 6-2 til henholdsvis Fokus og Fornebu. Kampen mellom Maja Haugen Gjelle fra Bodø og Laura Krumina fra Fornebu ble svært spennende med flere jevne sett, men til slutt seiret Haugen Gjelle i femte sett. Kampen mellom B-72 og Trondheim ble kanskje dagens mest spennende kamp. Selv om stillingen til slutt ble 6-3 til B-72 var ikke dette selvsagt. Etter å ha gjort svært god figur på Norgescup i Trondheim så Somjit Werstad ut til å være i toppform før lørdagens kamp. Etter seks spilte kamper var stillingen 3-3 mellom de to lagene, og mye så ut til å henge på lagkampen. Werstad hadde med seg Lise Solem Høeg i dobbelen mot Aida Pezer og Kristina Pirtskhalava fra B-72. Dette ble en svært jevn og spennende kamp der alle spillerne gjorde en god jobb, men seieren gikk til slutt til B-72. Etter en jevn kamp mellom Werstad og Pirtskhalava hvor Pirtskhalava dro hjem seieren til B-72 på hjemmebane, og Pezer slo Solem 3-0, endte lagkampen på 6-3.

Søndag morgen var spillere igjen klare for kamp. Etter en presentasjon av alle spillerne og dommerne satte kampene i gang. Denne runden møtte Fokus Fornebu, Bodø Trondheim og B-72 Notodden. Kampen mellom B-72 og Notodden endte på 6-1 til B-72, som så langt var ubeseirede i serien. Både mellom Bodø og Trondheim, og Fokus og Fornebu sto det 4-2 før dobbel til henholdsvis Fokus og Trondheim. Bodø vant sin dobbeltkamp, men måtte til slutt se seg slått av Trondheim 3-6. Lisa Marie Lange og Marte Grutle Aasebø slo den sterke duetten fra Fornebu som bestod av Laura Krumina og Ida Tvervaag, og vant til slutt lagkampen 6-2.

12.30 var det duket for lagkamp mellom Bodø og Notodden. Dette var kanskje helgens mest spennende kamp som endte med en knepen 6-4 seier til Notodden.

Dagens tredje runde med kamper gikk rimelig friksjonsfri for lagene involvert og endte med 6-3 seier til Fornebu mot B-72, uavgjort mellom Trondheim og Notodden, og 6-4 seier til Fokus mot Bodø.

Etter at alle kampene var ferdigspilt var det duket for premieutdeling. Visepresident i NBTF Liv Sæther stod for denne hvor 1.plassen gikk til B-72, 2.plassen til Fornebu BTK og 3.plassen til Trondheim BTK. Årets lagspiller gikk fortjent til Somjit Werstad som har gjort en strålende innsats hele sesongen. Alt i alt var serierunden et fint arrangement med fine rammer rundt i form av store hager, fire forbundsdommere og spillerpresentasjoner.

Vi gleder oss til å se hvordan sesongen 2020/2021 blir!