STIGA-LIGAEN: Laksevåg i en solid serieledelse i Trondheim

133
Laksevåg BTK

Tekst: Magnus Bolstad Holm 

Helgen 10. og 11. november ble det spilt fem kamper i STIGA LIGAEN. Kampene ble arrangert i Trondheim av hjemmelaget Nidaros BTK. Hallen ble leid av Trondheim BTK. I motsetning til tidligere år var det i år bare fire lag som møttes i Trondheim. Det var som nevnt Nidaros, og i tillegg tok vestlandslagene Laksevåg, Stord og Heros turen til bartebyen.

Før denne runden var Laksevåg i en solid serieledelse, mens Heros og Stord var bunnlag. Nidaros lå plassert litt under midten av tabellen, men med sluttspillplass innenfor rekkevidde. Lite forandret seg etter helgen – Laksevåg er fortsatt suverene og Heros og Stord sliter fortsatt i bunnen av tabellen.

Lørdagen startet med Laksevåg mot Stord og Nidaros mot Heros. Laksevåg mot Stord ble ferdige på en snau time. For å sette ting i perspektiv har Laksevågs lavest rankede spiller Jimmy Ojakangas ca 200 rankingpoeng mer enn Stords høyeste rankede spiller Kristoffer Hellerud. Kampen endte dermed oppskriftsmessig 6-0 til Laksevåg.

Nidaros mot Heros var ventet å bli en jevnere kamp, men hjemmelaget viste seg sterke og dro i land noen jevne kamper. Det var som alltid godt publikumsoppmøte sammenlignet med andre eliteserierunder og hjemmefansen bestående av både rutinerte nidarostravere og unge Trondheim-spillere kunne med glede konstatere at det ble en formidabel 6-0 seier til hjemmelaget. All honnør til publikum som stilte opp – det gjør opplevelsen bedre for alle spillerne!

Neste runde med kamper gikk av stabelen kl 17 og nå var det Stord mot Heros og Laksevåg mot Nidaros. Otto Hatlebaks mannskap fortsatte å fosse frem, og selv om Tomasz Marciniak hadde matchball mot hardtslående Fredrik «slegga» Meringdal, ble det 0-6 tap. Men! Marginene er små i denne idretten og i returoppgjøret kan ting gå annerledes.

Stord mot Heros ble en relativt jevn batalje der Stord til slutt kunne strekke armene i været og juble for seier. Andreas Ljones som har trent godt denne sesongen sikret 6-2 seieren med seier over Raymond Bergaas med minst mulig margin. Bergaas på sin side imponerte tidligere i kampen med å slå Kristoffer Hellerud.

Søndag morgen var det klart for det viktige oppgjøret mellom Nidaros og Stord. For begge lag var det nødvendig med 2 poeng for å henge med i kampen om sluttspillplass. Etter en jevn start skulle det vise seg å bli hjemmelagets dag og det ble til slutt en komfortabel 6-1 seier selv om flere av kampene var jevne.

Rett over nyttår blir det ny serierunde så her gjelder det å være forsiktig med ribbeinntaket slik at fotarbeidet når påkrevde standarder også etter julefeiringen. Med unntak av Laksevåg i toppen og Heros i bunnen ser alt ut til å være åpent!

 

Presentasjon av lagene i STIGA-LIGAEN