Serieavslutning i Stigaligaen i helgen: Fire lag kjemper om to sluttspillplasser

54

Skrevet av Tor Hallaråker

Serieavslutning i Stigaligaen i helgen: Fire lag kjemper om to sluttspillplasser – og kampforskjellen kan bli avgjørende!

Laksevåg og Volda/Ørsta troner suverent i toppen før årets siste grunnspillrunde blir unnagjort i helgen. Begge er klare for sluttspill uavhengig av resultatene i helgene, og hjemmearenaene vil som ventet da bli Bergen og Volda. Fire lag kjemper overraskende om de øvrige sluttspillplassene; Eiker(13 p), Jevnaker(13 p), Fokus(12 p) og Molde(12 p). Hvilke lag de to topplagene mønstrer i avslutningsrunden, vil bli direkte avgjørende i siste runde. Et viktig element er det at alle de fire lagene spiller mot ett av de to beste lagene i helgen, Molde drar til Ørsta for å møte Volda/Ørsta, de øvrige tre lagene har alle en kamp igjen mot Laksevåg.

Eiker startet bra i årets serie, men har lidd under fraværet av lagets suverene ener Wang Bing i midten og slutten av sesongen. Uten en sterk ener er det tungt å hevde seg mot de beste lagene, selv om landslagsspiller Eskild Jørgensen har hatt en sterk sesong med 8-9 i kvote. I helgen tar de ganske sikkert 2 poeng mot Heros og ryker mot Laksevåg. Om ikke lagleder Otto Hatlebakk skulle finne på å sette begge veteranene Hovden og Ibenfeldt på laget. Da kan det fort bli jevnt.

Eiker har en fair sjanse til å ta poeng mot Laksevåg og tar en grei seier mot Laksevåg. 15 eller 16 poeng gir sluttspillplass.

Debutant Jevnaker har overrasket stort i årets serie. Lagleder Olof Götestam oppsummerer sesongen så langt på denne måten: – Det har gått over all forventning. Et par av spillerne på laget har hatt håp om sluttspill fra begynnelsen av, mens realismen tilsier at det i tilfelle er en ren bonus.

I helgen stiller de med to lokale spillere, får trolig små problemer med Heros men ryker mot Laksevåg. Dermed ender de trolig på 15 poeng, og må kjempe med Molde og Fokus om hvem som har best målforskjell.

Fokus har ikke helt innfridd forventningene om en sikker sluttspillplass, men guttene trener bra og særlig landslagskompisene Eskild Lindholm og Marcus Wærstad har hevet nivået betraktelig siden sesongen startet. Noe de begge viste i Trondheim i januar ved å slå sterke Volda og Ørstas Anthony Tran relativt greitt. Fokus har muligheten til å stille med Ma Wenting. Gjør de det, vinner de mot Laksevåg om de to Hampusene blir hjemme. Uten Wenting kan de klare uavgjort. Sannsynlig poengfangst: 3 poeng og 15 totalt.

Molde har det letteste programmet av de fire lagene, til tross for at de har normalt sterke Volda/Ørsta på bortebane i tillegg til Vikåsen. Volda/Ørsta stiller uten begge sine sterke svensker og satser på at de purunge spillerne Fredrik Meringdal (-99) og Sigurd Tjalveson Sørheim (-01) klarer biffen. Imidlertid har de hentet portugiseren Diogo Pinho(-91) fra plusskvote i spansk eliteserie. Nøkkelkampen blir Maciej Pietkiewicz mot Pinho. Volda/Ørsta sin spillende trener Ferenc Horvath tar normalt to nede, og da lukter det langt på vei minst uavgjort for hjemmeelaget.

Vi gjetter på tre poeng til Molde og 15 poeng totalt.

Et mulig scenario er utrolig nok da at alle fire lagene havner på 15 poeng – og der kampforskjellen blir avgjørende. Vi holder en knapp på Eiker og Fokus.