Serieåpning i 2. Divisjon Avd. B!

166
Sarpsborg BTK

Skrevet av: Jonas Flåøien

Alle de 8 lagene i avdelingen tar turen til Sarpsborg denne helgen for å spille 20 seriekamper i en divisjon der vi kan slå fast én ting: ingenting er sikkert!

Overdommer er Karl Børre Reite
Overdommer er Karl Børre Reite

Vi vet at klubbene Vikåsen BTK 2 og Tromsø BTK begge er nyopprykkede fra 3. divisjon. Henholdsvis avdeling 3F og 3G. Begge lagene gikk gjennom forrige sesong uten tap! Spesielt Vikåsen BTK 2 imponerte med 100 – 20 i kvote. Husøy Foynland og Narvik BTK rykket egentlig ned fra 2015/2016-sesongen, de har blitt tilbudt plass i årets 2.divisjon og satser på å forbedre plasseringen fra i fjor. Bodø BTK, Harestua IL, Sarpsborg BTK og B-72 2 er alle lag som spilte 2. divisjon foregående sesong.

Tromsø BTK som nyopprykket lag stiller med Nico-Connel-Jensen, franskmannen Anthony Sberna, slovakeren David Juhasz og nyervervelsen Magne Schytte. Begge de utenlandske representerer Tromsø BTK mens de studerer henholdsvis Doktorgrad i Matematikk og Geologi. Magne kommer fra Rana BTK, som rykket ned fra 2. divisjon i fjor. Han har valgt å representere Tromsø BTK i år pga. studiene i Tromsø der han studerer Radiografi ved Universitetet i Tromsø, UiT.
– «Det blir morsomt å se hvordan sesongen går, treningsgrunnlaget for min egen er ikke helt på topp. Målet for sesongen er å holde plassen.» sier Magne. Spillende lagleder, Eirik Eidesen, har knekt den ene tommelen og et ribbein og er dermed uaktuell for spill denne runden.

Det andre nyopprykkede laget, Vikåsen BTK 2, stiller med Tor-Arne Jensen, Per-Åge

Nyopprykkede laget Vikåsen BTK 2
Nyopprykkede laget Vikåsen BTK 2

Gundersen, Bård Sundberg, Ørjan Sakrisvoll og Jo Vegard Haugen. Dette er mange av de gamle guttene som spilte for Nidaros BTK en stund tilbake i tiden og nå trener de stort sett sammen i en gymsal på mandager, får vi opplyst av spillende lagleder for Eliteserielaget til Vikåsen BTK, Magnus Bolstad-Holm. Tor-Arne hopper inn denne runden fordi Jo Vegard sliter med skade i skulderen. Tor-Arne må ses på som en klar forsterkning for dette laget før årets sesong. Han spilte også for laget i fjor i 3. divisjon, riktignok kun 2 lagkamper og en kvote på 3-1 i single og 3-0 i double (hoppet inn i double i en lagkamp). Ørjan er lagets yngste, 96-modellen fra Ranheim i Trondheim bidrar i klubben som trener for de litt øvede i klubben. De er veldig usikre på nivået i årets 2. divisjon og sier seg fornøyd med å holde plassen i årets utgave av 2. Divisjon Avd. B!

Det yngste laget vi trolig får se i helgen, med en gjennomsnittsalder på 18 år, er B-72 2, de er klare for å kjempe mot en høyere plassering enn fjorårets! Med en 6. plass i fjor unngikk guttene nedrykk, med klar margin ned til Narvik BTK på 7. plass. Etter en prat med spillende lagleder Fredrich Kallevig kom det klart og selvsikkert fram at det er en pallplass det kjempes om i år! De må riktignok klare seg uten kadettlandslagsspiller Fredrik Buringrud-Langen denne runden. – «Det tar vi helt med ro, vi har fått låne Anders Brennhagen fra Eliteserielaget, og han melder om at han er i superform!» De øvrige som spiller denne helgen er Marius Lindstad, NTG-spiller Hilding Totland Persson og kadettlandslagsspiller Henrik Bagner Nilsen.

Husøy Foynland stiller etter hva vi erfarer, ca. samme lag som i fjor. Én endring er at Dag

Husøy Foynland
Husøy Foynland

Rønningen har byttet til fordel for Kobra BTK i den andre avdelingen i 2. Divisjon. Evig-unge Kevin Aall er en safe deffer som kan ta mange kamper. Spesielt kanskje mot de unge litt mindre erfarne spillerne? Lagets 2’er, Besnik Kastrati, gjør seg heller ikke bort. Kan være lurt av Husøy å benytte av hans tjenester i en nede-rolle. Laget har også med seg Per Erik Amundsen og Tom Buettner. Sistnevnte har hatt en knallsterk innledning på sesongen med seier i forrige helgs RC1 i Sør, i klassene HC og HV35. Det meldes også om at han leverte sterke resultater i en treningskamp mot Skien BTK tidligere denne uken. Det skal bli spennende å se om disse ringrevene kan bite godt fra seg i årets serie!

Arrangørklubben Sarpsborg BTK skal få sitt å stri med arrangørmessig. Det er ikke bare-bare å ta i mot 7 lag fra rundt om i landet, men vi satser på at de har kontroll. Laget som vi blir fortalt om er rimelig ungt, med spillere som Marlone Babsvik, Benjamin Langsholdt og Jonathan Petterson-Bredesen. Andreas Bangsund er lagets eldste og bringer inn den nødvendige erfaringen laget kan trenge. Marlone Babsvik er lagets ivrigste og trener godt. Han dro fram en skikkelig skrell med seier over den dyktige veteranen fra B-72, Victor Horgen, med 11-9 i avgjørende sett forrige helg! Om Sarpsborg BTK mønstrer dette laget utover sesongen kan det fort bli tøft lenger ned på tabellen. De kan riktignok spe på med spillende trenere, Ronny Hansen og Naser Babri. Begge var i svært sterk form under forrige helgs RC1 i region Øst. Naser med klasseseier i HC og Ronny imponerte tidvis med glimrende spill mot blant annet Thomas Gundersen, Kjelsås BTK.

Nord-Norges største bordtennisklubb, Bodø BTK, var det eneste laget fra Nord-Norge som klarte seg i fjorårets 2. divisjon. De endte med en respektabel 5. plass. Lagets klare 1’er fra fjoråret, Andreas Dagsloth, har flyttet til Volda for å kombinere skole med bordtennissatsningen sin, han har derfor også bestemt seg for å spille for Volda & Ørsta BTK. Det ser likevel ut til at Bodø BTK ikke er svekket av den grunn, de har hentet inn en forsterkning i Willhelm Kindblad. Svensken spiller til daglig i Halmstad BTK og er ranket 132 i Sverige. Med sine 2800 rankingpoeng er Wille klart høyest ranket. Bare Linus Brännström (2657,5p) kan matche rankingsummen. Brødrene Andreas og Eirik Wiik kommer garantert til å spille i Bodø-drakten, og kommer nok til å få med seg Kevin Johansen og Evgenii Aleksandrov til de fleste av sine kamper i år.

Opplandsklubben Harestua IL ser meget positivt på årets serie. Spillende lagleder Linus

Smultring: Lagene i 2. Divisjon kan vente seg god motstand fra Harestua i år!
Smultring: Lagene i 2. Divisjon kan vente seg god motstand fra Harestua i år!

Brännström er ikke i tvil når vi spør om hvordan årets 2. divisjon blir seende ut. – «Vi tror på förstaplats!» kommer det selvsikkert fra den blide og kunnskapsrike svensken. «Klarar vi att hålla alla skadefria går vi för att vinna serien.» Med seg på laget har han brødrene Stig og Joe Amundsen, sønn til Stig; Snorre Aarsund Amundsen og Ketil Nordgård. – Hvem stikker seg frem positivt i årets utgave av Harestua IL? – «Snorre tog en stark seir mot Jonas Flåøien från B-72 förra helgen, så om han klarar att hålla nivån och har huvudet på plats genom hela serien blir han en nyckelspelare. Imorgon blir en tuff match mot B-72!».

Det siste nordnorske laget er Narvik BTK. De har bekreftet at de kommer med omtrent

Nordnorske laget Narvik BTK
Nordnorske laget Narvik BTK

samme oppstilling som fjorårets, det er likevel en forsterkning i laget. De har hentet inn danske Andreas Rokkjær før årets serie. Han har spilt litt i Norge, blant annet i sørlandsturneringen Lia Kixen, spennende å se om han kan bite fra seg i Narvik-drakten! Spillende lagleder, Simon Andreassen, har representert Norge i Jernbane-VM i Berlin denne uken. Vi er spente på å se om dette har gitt ekstra motivasjon inn mot helgens samlerunde! Trolig vil vi også få se ungguttene Sivert Romstad og Eirik Husveg. Eirik var lagets beste spiller rent poengmessig i fjor og sanket 57 poeng på «Årets lagspiller».

Det ser ut til å bli en meget spennende 2. Divisjon Avd. B i år:
• Alle de 3 nord-norske lagene forsterker med utenlandske spillere. Kun Bodø BTK som har en «umulig» spiller på papiret.
• Østlandsklubbene B-72 2 og Harestua IL ser stabile ut og kommer nok til å kjempe på toppen av tabellen
• Trondheimsklubben Vikåsen BTK 2 kan vinne de fleste kampene sine og kan bli tøffe med sin erfaring
• Husøy Foynland må nok kjempe for overlevelse i serien. Vi tror de klarer seg!
• Mye avhenger av kontinuiteten i lagene, klubber som har lag høyere i seriesystemet kan plutselig klatre!