Serieåpning i 1. divisjon 2018-2019

652

Tekst: Kevin Johansen

I morgen spilles de første serierundene i 1. divisjon denne sesongen i Fornebuhallen.

Og for en 1. divisjon! Aldri har vel nivået vært høyere i vår nest øverste divisjon og det kommer til å bli en voldsom fight om førsteplassen med de lagene som stiller! Svært mange av spillerne i 1. divisjon holder eliteseriestandard.

I årets førstedivisjon deltar de tradisjonsrike klubbene Fokus og B-72 med sine førstelag. I tillegg har vi Bodø, Fornebu 2, nyopprykkede Hardanger, Harestua og Kjelsås.

Det er vanskelig å tippe hvem som er favoritter med så sterke lag som de man har i divisjonen i år. Det hele avhenger av hvem de ulike lagene stiller med, men både B-72, Fokus og Hardanger har så mange spillere på et nivå som tilsier at de kan vinne 1. divisjon.

I og med at 1. divisjon har sju lag i år vil kun ett lag rykke ned. Her vil nok kampen stå mellom Kjelsås, Bodø og Harestua. Som vanlig vil det nok bli ekstremt tett i oppgjørene mellom Bodø og Harestua. De avgjøres aldri før aller siste kamp og i mange år på rad har disse oppgjørene endt med 5-5 i den ene kampen og en svært knapp 6-4 seier til Harestua i den andre. Bodø er veldig revansjesugne i år og bør nok vinne kampene mot Harestua for å holde plassen.

Med årets sterke startfelt er det også vanskelig å tippe hvem som blir årets lagspiller. Wilhelm Kindblad er alltid en av favorittene og spiller han nok kamper har han stor sjanse for å stikke av med tittelen. Imidlertid vil nok Roger Andersson ha et ord med i laget og han kan absolutt bli den mestvinnende i 1. divisjon. Adrian Wetzel er naturligvis en av de åpenbare favorittene også om han spiller kampene for laget sitt. Han deltar i hvert fall ikke denne helga. En outsider er kanskje Bodøs nyervervelse, Maja Haugen Gjelle. Er hun i form kan hun vinne veldig mange kamper. For Maja er overgangen til Bodø som å komme hjem, nordlendingen spilte sin aller første turnering i nettopp Bodø for en god del år siden.

Bordtennis.no har følgende råtips for resultatene i årets 1. divisjon:

  1. Hardanger
  2. B-72
  3. Fokus
  4. Fornebu 2
  5. Kjelsås
  6. Bodø
  7. Harestua

PRESENTASJON AV LAGENE I 1. DIVISJON