Seniorlandslagene – våre to flaggskip

  609

  Seniorlandslagene – våre to flaggskip

  Tekst Øivind Eriksen

  Både i EM- og i VM-sammenheng har våre to seniorlandslag alltid tidligere deltatt. Forrige lag-VM gikk i 2016 i Kuala Lumpur, Malaysia, og både herre- og damelandslaget vårt var med i det glovarme «B-teltet». Og i 2017-EM i Luxembourg spilte også begge landslagene våre. Men i år, i 2018, når VM går like utenfor stuedøra vår i Halmstad Arena, opplever vi for første gang i historien at herrelandslaget vårt ikke er kvalifisert, mens damelandslaget så vidt sikret plassen innenfor en stor kvote på 72 deltakende nasjoner.

  I EM starter 2019-mesterskapet med «stage 1» i februar 2018, og det er kun de 24 beste herre- og damelandslagene som deltar i finalespillet i lag-EM i Frankrike høsten 2019. Mye tyder på at det blir en for krevende oppgave for våre to landslag å komme helskinnet gjennom «stage 1». ETTU ønsker at bare 16 lag skulle delta i Frankrike-EM neste høst, men ETTU-kongressens store majoritet sa «24 lag», og ikke «16 lag».
  Lag-VM 2020 spilles i Jekaterinenburg langt øst i Russland, i samme hallen som EM 2015 ble spilt. Ifølge informerte kilder i ITTF-systemet vil 2020-mesterskapet også spilles med 72 herrelag og 72 damelag, men dersom ITTF får gjennomslag for sine planer vil lag-VM 2022 spilles med langt færre enn 72 lag. 48 eller 36 lag kan være aktuelle antall, tiden vil vise, men en endring krever politiske vedtak.
  Om snaue to uker, nærmere bestemt tirsdag 27. februar, starter våre to flaggskip med del 1 av neste års lag-EM. Herrelaget er i en firerpulje med Italia, Kosovo og Israel, mens damelaget er i treerpulje med England og Hellas. Det spilles hjemme- og bortekamper mot samtlige puljemotstandere.

  27. februar spiller herrelaget bortekamp mot Italia i Terni, mens damelaget møter England borte, i London. Herrelaget består av spillertrioen Eskil Lindholm, Fredrik Meringdal og Marcus Wærstad, med Maciek Pietkiewicz som trener, mens damespillerne Ilka Doval, Rebecca Carlsen og Maja Haugen Gjelle, og trener Jaroslaw Lowicki, skal forsvare Norge på damesiden.
  Våre to flaggskip møter dermed sterk motstand allerede i den første runden. Måtte hell og lykke følge våre flaggskip på veien mot Frankrike-EM!