SEMIFINALER I STIGALIGAEN: Laksevåg og Volda/Ørsta klare favoritter i morgendagens oppgjør

63

Skrevet av Tor Hallaråker

Laksevåg og Volda/Ørsta klare favoritter i morgendagens oppgjør

Laksevåg og Volda/Ørsta er klare favoritter i morgendagens semifinaler i Stigaligaen. Begge lagene sa fra seg retten til å arrangere kampene hjemme, og dermed blir kampene spilt i Hokksund (kampstart 18:30) og i Molde (kampstart 18:00). Semifinalene spilles som enkeltkamper, og vinnerne går til finalen som er terminfestet til torsdag 31. mars. Siden en i semifinalene må kåre to vinnere, er det i sluttspillet bare gjort plass til en doublekamp. Vinneren blir dermed det laget som først henter 5 enkeltseire.

Laksevåg storfavoritter mot Eiker

Det store spørsmålet publikum stiller seg i Bt-Norge er hvilket lag Eiker mønstrer.

– Vi kjører uten Wang Bing. Han er en utrent førstedivisjonsspiller, humrer lagleder og primus motor Jan Einar Sandberg til bordtennis.no

– Så vi stiller med samme lag vi stort sett har gjort i mesteparten av seriespillet i år: Roar (Blikken), Vegard (Sandberg), Mats (Meinseth) og Eskild (Jørgensen).  Vi er jo ikke akkurat favoritter, men skal kjempe så godt vi kan. Gutta har trent bra i det siste og er i bra form

Publikumsfremmøtet pleier å være brukbart i Hokksund?

– Vi regner med den faste menigheten på 30-40 personer stiller. Nærmer det seg 50 blir vi veldig godt fornøyd, sier lederen for en av landets mest aktive klubber.

Laglederen for det beste laget i byen med de 7 fjell, legendariske Otto Hatlebakk, holder kortene tett til brystet, og blånekter å oppgi lagoppstillingen sin foran en av sesongens viktigste lagkamper. – Nei, det får du ikke vite av meg, men jeg kan si såpass at vi stiller med et sterkt lag, sier Otto. Hvilket skulle kunne bety at Eiker mer eller mindre må regnes som sjanseløse.

Minisjanse til Molde-seier på hjemmebane mot Volda/Ørsta

I Volda/Ørsta føler de så trygge på bortesiger at de har latt lagets trèer, den portugisiske elitespilleren Diogo Pinho, være hjemme i Porto. I stedet kjører de inn denne helgens bronsevinner fra NM i Gutter 15, 14-åringen Sigurd Tjalve Sørheim. Imidlertid har de to sterke svenskene Viktor Brodd og Anthony Tran allerede funnet frem til hotellet i Molde, og sammen med juniorlandslagsspiller Fredrik Meringdal utgjør de likevel et sterkt lag.

Moldes sjanse ligger i første rekke i at de stiller med begge utlendingene sine; spillende trener Maciej Pietkiewicz og Magnus Pohjalainen. Den godeste Maciej, nylig hjemkommet fra laglederoppdrag for Norges herrer i Lag-VM i Malaysia, MÅ vinne sine to oppe. Pohjalainen henger neppe med i svingene mot verken Brodd eller Tran. Doublen går normalt til Volda/Ørsta. Molde må dermed ta tre av fire kamper nede for at dette skal gå veien. Unge Sørheim ligger utsatt til, og kan ryke på to. Spørsmålet er hvem Meringdal skal tape for. En Petter Fleischer i godt slag KAN være et godt bet, men vi tviler på at det vil skje.

Med en annen lagoppstilling kan det bli mer spennende. Setter de svensken ned KAN han teoretisk ta to nede, men ikke om Volda/Ørsta setter Tran ned.

Løsningen for Volda/Ørsta`s del blir vel trolig at de stoler såpass på sine beste svensker at de setter de to beste øverst, og satser på at Macej bare tar maks en gevinst. Doublen taper Molde, som da må ha fire seire nede for at de skal kunne glede seg til finalespill siste dagen i mars. Noe de under noen omstendighet ikke vil være i stand til.

Molde skal ellers ha honnør for at de satser mye på sine lokale spillere. De har nå en lokal stamme bestående av brødrene Fossheim, Fleischer, unge og fremadstormende Even Horvli og Andreas Sporsheim. Her til lands er det vel bare Fokus av Stigaliga-lagene som kan stille med en slik lokal bredde i egen stall.