Semifinale i VM for Torstein Rønningen

105

Tekst: Karl Børre Reite

Norge har igjen med en dommer når det drar seg mot slutten av VM. Torstein Rønningen fikk tillit som assistendommer i damesemifinalen.

Torstein var eneste norske dommer tatt ut til VM sammen med 55 andre utenlandske og like mange tyske. Dette betyr at det er knallhard konkurranse om å få dømme i finalespillet. Gleden var derfor stor når nyheten tikket inn fra Düsseldorf. Guillermo Coydan fra Chile og Torstein fikk en lang økt på gulvet i semifinalen mellom Zhu Yuling og Liu Shiwen. Nesten en og en halv time og syv sett tok det før de fikk kåret en vinner. Kampen holdt høyt nivå, men var i tillegg preget av «mind games» slik det ofte er når spillerne spiller uten coach. Dommerne kontrollerte det hele fint, med et par gule kort som strengeste reaksjon.

I tillegg til semifinalen fikk Torstein med seg to godkjente evalueringer i Blue badge-programmet. Helt fornøyd var han likevel ikke: -Ingen av kampene jeg ble evaluert i var 100%, sier han. Det handler om små nyanser som kan forbedres, slik at vi har full kontroll og egentlig ikke blir synlige. For øvrig var det deilig med en turnering der nesten ingen baller gikk i stykker! Standarden på server var et hakk bedre enn det vi er vant med, og det var få kamper der det var bruk for hele kortstokken. Noen kamper hadde riktignok litt «action» og jeg var nødt til å ty til gul/rødt og 2 poeng i ett tilfelle – altså nummeret før kampen stoppes.

Arrangementet har holdt høy kvalitet i følge Torstein, slik det ofte er i Tyskland. Høy kvalitet er det også på dommerne våre! Vi gratulerer med semifinale og vel gjennomført!