Sarpsborg ut av bunnstriden – Fornebu trygger ledelsen

227
Sarpsborg, her med Marlone Babsvik og Benjamin Langsholdt, kom seg ut av bunnstriden etter helgens resultater

Bilde: Brage Æsøy Titlestad
Tekst: Anders Haukedalen

Lørdag braket det løs i det som på forhånd ble varslet å være en overlevelseskamp mellom Sarpsborg og Skien. Særpingene gikk seirende ut av denne med 8-2, med seier i flere jevne 5-setts kamper – blant annet sto Jan Vidar Haugen nesten for helgens store skrell da han tapte med 6-11 i avgjørende sett mot Jonas Frunck. Med flere sterke enkeltprestasjoner og 3 lagseire spilte Sarpsborg seg i helgen ut av bunnstriden, og står nå med 12 poeng på en 4.plass.

Fra sin posisjon i toppen av tabellen gjorde Fornebu få feil og også de vant alle sine 3 kamper denne helgen på hjemmebane. Hvam var nærmest, men også de måtte gi tapt for serielederne med sifrene 4-6.

Etter helgens runde sitter vi altså igjen med en tabell som ser slik ut:

Fornebu BTK 2 – 20 poeng

Lynild BTK – 15 poeng

Skien leter etter formen som skal sende både Anders Haukedalen og resten av laget over streken
Skien leter etter formen som skal sende både Anders Haukedalen og resten av laget over streken…

Heros 2 – 14 poeng

Sarpsborg BTK – 12 poeng

Hvam – 11 poeng

Fjell-Kam – 10 poeng

Skien BTK – 4 poeng

Husøy Foynland – 2 poeng

Skien greide altså ikke det uttalte målet om å få med seg poeng fra alle kampene, men gjorde litt opp for seg med seier 6-4 over Fjell-Kam. De holder allikevel Husøy bak seg på tabellen, da Husøy ikke vant en eneste lagkamp.

Konklusjon:
Vi ser nå en mer jevnspilt serie etter at en del av lagene ikke lenger stiller med innleide krefter. Fornebu ser ut til å cruise videre mot opprykk, mens det er både jevnt og spennende i kampen om de andre 2 medaljene. Det gjenstår nå kun 1 samlerunde, og de to bunnlagene må virkelig spille godt der om de skal ta igjen forspranget til Fjell-Kam og de andre lagene.