Reiserapport fra Qatar: Vi er veldig fornøyd med oppholdet !

391

Tekst  Karl Erik Rasmussen

Martin Frøseth, Christopher Chen og Karl Erik Rasmussen benyttet juleferien 2019 til å reise på treningsleir til Qatar.

Vi ankom Qatar 20. desember og dro hjemover 29. desember.

Hovedstaden er Doha og totalt bor det nærmere tre millioner innbyggere i Qatar. Det er nå mulig å reise til Qatar fra Oslo, København og Stockholm med Qatar Airways. Flytid fra København var i underkant av syv timer, og hele flytiden fra Oslo var opp mot åtte timer.

Hotellet vi bodde på holdt en god standard. Et hakk over Thon/Scandic som vi er vant med i Norge. Maten på hotellet var utmerket og det var mye å velge mellom til hvert måltid. Hotellet hadde også et utendørs basseng i 13. etasje som ble benyttet jevnlig av de norske guttene. Akkurat nå er det vintertid i Qatar. Temperaturen var da på omtrent 20 grader. Vi syntes det var veldig behagelig, mens den lokale befolkningen syntes det var kaldt.

Treningen foregikk i forbundet sin egen bordtennishall.
I hallen stod 11 bord oppe og da var det veldig god plass. Hele hallen hadde rødt gulv og styrkerom. I tillegg hadde fysioterapeuten til det qatarske forbundet kontor i samme bygg.

En vanlig treningsuke i Qatar er fra lørdag til torsdag. Fredag er deres fridag. Nå hadde spillerne fra Qatar vinterferie og det betydde mer trening. Treningsgruppen vår bestod av noen av de beste kadettene i Qatar. Tre spillere født i 2008 holdt et meget bra nivå. Martin og Chris holdt et høyere nivå, men de var såpass gode at de norske guttene kunne tape sett mot dem. I tillegg kom det noen ungdommer på ettermiddagspassene som bidro til at vi fikk bra trening under oppholdet i Qatar.

Formiddagspasset startet som oftest med serve, deretter litt mer fokus på returspillet. Etter innslagning sto ulike fotarbeidsøvelser på programmet, både med og uten serve. Deretter ble det spilt kamper, flere ganger med innlagt fysisk trening hvis man tapte. Ettermiddagspasset bestod av kinatrening og fysisk trening. På ettermiddagspassene vekslet vi mellom trening/kamper med ungdommer fra Qatar og kinatrening, i tillegg til fysisk trening i slutten av treningspasset.

Qatar har valgt å samle alle de beste yngre spillerne slik at de utgjør en treningsgruppe som trener sammen i forbundet sin egen hall. For å bli valgt til landslaget vektlegges resultater, oppførsel, attitude og prestasjon.

Hovedtreneren for yngre landslag i Qatar er Yan Hong Jun, en meget dyktig kinesisk trener som kom med gode tips og råd til både Martin og Christopher. I hallen var det også flere trenere tilstede. Disse ble brukt til enten sparring eller ved kinatrening for deres spillere. Blant dem var Vitaly Nekhvedovich, tidligere landslagspiller fra Hviterussland. For å sikre best mulig utvikling av deres spillere har spillerne de samme trenerne gjennom flere år. Mange av de yngre spillerne har gode tekniske ferdigheter i ung alder.

Qatar har mye bra på gang. Dyktige trenere, gode fasiliteter og spillere som virkelig ønsker å bli god, dette gjør at dem går en spennende framtid i møte. De yngre spillerne vi trente med hadde en veldig god innsats på trening og de kjempet for hver ball.

Vi er veldig fornøyd med oppholdet i Qatar. Å droppe julefeiring i Norge var ingen problem for oss. På julaften trente vi seks timer bordtennis med god kvalitet. Martin og Christopher var gode ambassadører for norsk bordtennis under oppholdet med sin seriøsitet, ydmykhet og gode treningskvalitet.

Vi vil avslutte med å takke det Qatarske bordtennisforbundet (QTTA)
med president Khalil Al-Mouhannadi, Khalid Alkuwari og Mohanad Imad i spissen for at vi fikk muligheten til å besøke Qatar og forberede oss godt til andre halvdel av bordtennissesongen som starter i januar.