REISER FOR Å HENTE KOMPETANSE: Dommerne våre er klare for German Open og Lag-VM

35

REISER FOR Å HENTE KOMPETANSE: Dommerne våre er klare for German Open og Lag-VM

Først ute er Torstein Rønningen. Han dømmer German Open i Berlin siste uken i januar. Dette er en tradisjonsrik turnering, første gang arrangert i 1924. Årets utgave er knallsterk: De 16 høyest seedede i herresingle er nr 1-16 på verdensrankingen! Torstein håper sikkert på å gjenta bedriften fra forrige sesong, da han endte opp med å dømme damedouble-finalen. Et annet viktig mål er å hente inspirasjon på arrangementsiden, der tyskerne tradisjonelt er gode på legge til rette både for spillere, dommere, tilskuere, media og sponsorer.

Karl Børre Reite er tatt ut til å dømme lag-VM i Malaysia som en av 25 europeiske dommere. Det er et mål å få dømme kamper i toppdivisjonen. Lag-VM har plass til 96 nasjoner på herre- og damesiden og er dermed et gigantarrangement. Spennet i spillestyrke, spillestiler, utstyr, taktikk og oppførsel er stort, noe som gir ekstra utfordringer for dommere og overdommere. Her er det mye å lære om hvordan man løser problemstillinger både før, under og etter kamper.

Både Reite og Rønningen vil gjennomgå evalueringer i forbindelse med arrangementene.

Som et ledd i kompetansebyggingen deltok Karl Børre Reite på IR School i Østerrike før jul. Konklusjonen fra dette er at vi bør legge om opplæringen for nasjonale overdommere. –Selv om vi har overdommere som er svært gode på sine spesialområder,  har vi for øyeblikket ingen som har den rette kombinasjonen av formelle, teoretiske og praktiske kunnskaper for å kunne bli internasjonal overdommer, sier Reite. Dette kan bli en utfordring for oss på sikt, dersom vi ønsker å legge større internasjonale arrangementer til Norge. –Vi har kommet et godt stykke på å kunne bygge kompetanse for borddommere, nå har tiden kommet for å gjøre det samme på overdommersiden.