NBTF kurstilbud: Regionale stevnearrangementskurs og dommerkurs

427

NBTF har planlagt å arrangere regionale stevnearrangementkurs og dommerkurs i alle regioner.

Dette er noe vi kan linke opp til arrangementer i deres regioner.

Fint om arrangører eller regioner som ønsker å arrangere kurs kommer med datoer på dette og sende til Administrasjonskonsulent Ghassan Chaer pr. e-post: ghassan.chaer@bordtennis.no

Informasjon om de ulike kursene:

Klubbdommer/ Online Kurs
Klubbdommerkurset og dommerprøven på nett er en kjempemulighet for spillere, trenere, foreldre og andre interesserte til å bedre sine kunnskaper om bordtennisreglene, og få en formell dommerautorisasjon.
Link til Klubbdommerkurs

Regiondommer
I kurset skal deltakerne lære om det å være borddommer i Norgesmesterskap, Norgescup, større stevner, og assistent i eliteserie. De blir også lært opp i serve reglene i Double Lag-kamp.

Forbundsdommer
I dette kurset skal man blant annet lære om internasjonale regler og det skal være gjennomgang av nye konkurransereglement, spilleregler, myndighetsområde og oppførsel. Målet er å utdanne flere forbundsdommere, borddommere i eliteserie, overdommere i seriekamper, overdommere til stevner og assistent ved interne stevner.

Forbundsdommer – Etterutdanning
Gjennomgang av nye konkurransereglement, spilleregler, myndighetsområde og oppførsel.

Nasjonalt overdommerkurs
I dette kurset skal Forbundsdommere få opplæring i internasjonale regler. Få kunnskap og informasjon som gir dem mulighet til å dømme på internasjonale arrangementer.
Temaene regelverk, dommerbriefing, tidsskjema, trekning, call area, racketkontroll, delegering, samarbeidet mellom dommere og overdommerteamet, overdommers oppgaver og personlige egenskaper er noe av det man lærer på kurset.

Stevnearrangement
Deltakerne skal tilegne seg kunnskap til å gjennomføre stevner på lokalt og regionalt nivå. Planlegge stevne – Gjennomføre arrangement – Evaluere arrangement. Kurset er for klubber som skal arrangere sitt første stevne, eller for de som ønsker å oppdatere seg/ ikke arrangert på en stund.

Kurset er delt i 3 deler:
Del 1: Teoretisk kurs der man går igjennom hvordan arrangere fra a til å, hvordan sette opp roller, hva man trenger av personell etc. Avslutningsvis vil det være en gjennomgang av stevnearrangementsprogrammet «TT Coordinator».

Del 2: Inneholder personlig oppfølging før arrangementet og i prosjektfasen. Dette gjøres per epost/tlf. med instruktør.

Del 3: Inneholder gjennomføring av arrangementet og evaluering i etterkant. Instruktør er tilstede under stevnet for praktisk undervisning.

 

Fristen går ut: 01.06.2020