REGION ØST HAR DET GØY PÅ TUR!

366
Region øst er den største regionen under Ungdomslekene på Lillehammer

Tekst  Øivind Eriksen

Region øst er den største regionen under Ungdomslekene på Lillehammer, med 7 ½ lag, 15 spillere og 5 lagledere. Regionen er desidert størst, både når det gjelder antall medlemmer og lisensspillere, og prioriterer en regionstur hvert eneste år. I 2019 er det Ungdomslekene som står på menyen.

«Det er kult å være på tur», sier spillerne når de er på regionstur, enten det er togtur til Lillehammer eller busstur til Danmark. På Ungdomslekene deltar noen spillere som tilhører forbundsgruppa, men på lagene deltar flest spillere som ligger et lite hakk under det nivået. Regionens landslagsspillere er ikke med til Ungdomslekene.

Lagleder Maria Linnea Horgen fortalte at både det idrettslige og det sosiale er viktig, og regionen legger også til rette for spillerne og laglederne. Regionen kjøper inn regiondrakter til spillerne, med navn på ryggen, slik at lagbygging løftes frem. Det sosiale vektlegges, med felles middager, pizzakvelder og quiz, og mobiltelefonene legges bort. Det sosiale bidrar også til at regionen beholder spillerne.

Spillerne som deltar er gjengangere i regionstevnene, Stiga Norgescupstevnene og seriespillet. Og flere deltar selvsagt også i de norske mesterskapene.

Limet på regionturen er laglederne, som stiller opp døgnet rundt. De gjør en svært viktig jobb, og laglederne er også ungdommer som selv har erfaring som spillere.

Følg Ungdomslekene live på 2 kamera her

For informasjon se her

Resultater oppdateres fortløpende se her

Følg Ungsdomslekene her