REGION NORD MED 2 ½ LAG PÅ LILLEHAMMER

255

Tekst  Øivind Eriksen
Foto   Ghassan Chaer

Region Nord stiller med 2 ½ lag under Ungdomslekene i Håkons Hall på Lillehammer, 1 guttelag i 15 år, 1 guttelag i 17 år, samt et felles lag med Region øst i jenter 17 år. Regionen sendte 5 spillere og 2 lagledere, og alle 7 kom fra Rana BTK eller Bodø BTK.

Lagleder Henning Fjellheim, som kommer fra Rana BTK, fortalte om egen klubb og samarbeidet med Bodø BTK. De andre klubbene i regionen har liten aktivitet, og den geografiske avstanden til klubber lengre sør er formidabel. Fra Mo i Rana til Trondheim, som har potensiale til å bli en ny storklubb i norsk sammenheng, tar det 6-7 timer med bil.

Det var stor usikkerhet til regionens deltakelse i Ungdomslekene helt til avreisedagen, på grunn av SAS-streiken. Men heldigvis ble streiken avblåst i 12. time, og region Nord inntok Mjøsbyen sent fredag kveld.

Neste år arrangeres NM for yngre i Bodø, og det betyr at begge de to største klubbene i region Nord kan stille med et tosifret antall deltakere. Og enda lengre fremme i tid innser lagleder Henning at veien mot at Rana BTK kan utvikle egen klubb til nye høyder ligger i egen bordtennishall. Og hvorfor skal ikke Rana BTK kunne skaffe egen bordtennishall?

I Nordland fylke finnes mange byer. De fleste av disse byene mangler en bordtennisklubb. Det hadde vært suverent om Bodø BTK og Rana BTK kunne fått konkurranse fra Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen!

Følg Ungdomslekene live på 2 kamera her

For informasjon se her

Resultater oppdateres fortløpende se her

Følg Ungsdomslekene her