Rapport UEM kadett jenter

  113

  Forberedelser til mesterskapet

  Vi trente i Norge, enten sammen med de andre landslagene, eller sammen med egne treningspartnere og trenere som vi ordnet selv. En stor takk til spesielt Huang Baolin som jobbet mye med jentene inn mot mesterskapet. Også en stor takk til Jarek, Maciej og Gundars for samarbeidet opp mot turneringen og under turneringen.

  Jeg utgår fra at alle som har interesse av å lese denne rapporten allerede kjenner til resultatene godt nok til at jeg ikke trenger å ramse det opp på nytt:

  Noen stikkord/punkter å ta med seg fra U-EM (ikke begrenset til kadett jenter) :

  • Forholdene for oss under EM var superbra! Hotellet var av meget høy standard, god frokost, kun 10 min å gå til hallen. Hallen var litt mørk under treningsdagen før EM startet, men en del ekstra lys fikset det. Spilleforholdene var veldig bra. Arrangøren klønet litt første dagen, men etter noen tilbakemeldinger så justerte de seg fint inn og alt gikk på skinner resten av tiden.
  • Vi gjennomførte turneringen til godkjent, men vi har mange arbeidstimer foran oss før vi stabilt kan utfordre de 16 beste i Europa. Norge har nå like mange lag som Sverige i A pulja neste år. Men, Sverige tok seks medaljer under årets UEM!
  • Norske spillere må bli mye tøffere når det kommer til å utfordre seg selv i den daglige treningen om de skal takle de tøffe situasjonene i turnering. Gang på gang falt norske spillere igjennom. Når man vel klarer å vinne de tøffe situasjonen kan man fort gå langt, ref Rebekka sin niende plass etter 15-13 seier i avgjørende sett.
  • Norske trenere må også bli mye tøffere mot spillerne når det kommer til å stille krav som er ubehagelige å gjennomføre, men viktige for sluttproduktet. Norske spillere knekker gang på gang sammen når det virkelige presset kommer, og det er noe som må trenes på, på lik linje med å trene inn taktiske og tekniske elementer.
  • To tredjedels av de norske spillerne i EM har for dårlig teknikk til å heve nivået sitt betraktelig i årene fremover. Tar ikke spillerne grep på dette punktet så vil stagnasjonen sette inn relativt tidlig.
  • De norske spillerne har blitt klart bedre i servretur enn tidligere år. Dette er ikke lengre enn svakhet i spillet sammenlignet med landene rundt vårt nivå.
  • I likhet med Norge så er bordtennis i flere land en liten idrett, og det er mange land hvor det er 1-2 klubber som nærmest bærer idretten. Disse plasserer seg resultatmessig stort sett under Norge.
  • Norges fremganger på jentesiden får mer ros utenfor Norge enn i Norge!
  • Spillere i Norge som kjenner de norske spillerne godt, spiller svakere taktisk mot de norske spillerne, enn det våre motstandere som ikke kjenner oss gjør internasjonalt. Dette gjør at norske spillere er i en ukjent og farlig situasjon når de kommer internasjonalt og skal spille de viktige kampene. Løsningen vil være å søke seriespill og turneringer mot taktisk sterkere motstand, og spille mindre i Norge, frem til nivået i Norge er adekvat.
  • Bordtennisspillere generelt i Europa er meget dårlig fysisk når man sammenligner med våre asiatiske motstandere. Norge er intet unntak. Her kan mye jobb gjøres av spillerne, foreldrene og klubber som vil gi positivt utslag.
  • Norge har et godt samarbeid med Tyskland, Irland, England og Sverige. Dette gjør det veldig lett å avtale gode treningsleirer, trening under mesterskap, lån av fysioterapeut etc.

  Konklusjon fra EM

  Vi må bli sterkere fysisk og mentalt, tørre å ta alle utfordringer som møter oss, vi må vende oss til riktig tankesett under treninger slik at det er automatikk med riktig tankemønster i pressede situasjoner. Klarer norske spillere dette så er mye av grunnlaget lagt for fremtiden.