Rapport piker kadett samling i Lørenskog 26. – 30.september.

  90

  Vi har nettopp avsluttet en fem dager lang samling for minikadett og kadett for jenter. Det var den første storsamling med totalt 22 jenter, og den neste samlingen blir i desember. Målsetningen er at man skal ha to slike storsamlinger i halvåret som i hovedsak legges til feriene for at skolefraværet ikke skal bli for høyt. Det er også målsetning om å få til lengre samling om sommeren.

  Det er selvsagt mange som er i sving under en slik samling, og jeg vil starte med å takke Kirsti Edøy og Freddy Torvik som stilte opp som nattevakter og lagde mat. Jenny Humberseth sørget for at det var ryddig og rent (22 jenter som bor i hallen fem dager på rad lager mye rot, dog langt mindre enn når gutta bodde i hallen J).

  Som sparring til jentene stilte Andreas Wiik, Nora Nilsen, Sarah Horgen, Sonja Obradovic, Marius Lindstad, Mahiran Manoharan, Maria Horgen og Henrik Nilsen opp. Tom Johansen var innom og holdt en gjestetrening, samt at Olav Haraldseid var innom og holdt et foredrag om holdninger og snakket litt rundt hvilke valg og prioriteringer man må ta for å bli en god bordtennisspiller. Sonja Obradovic var med som trener i to dager, mens klubbene Fornebu (Tom Johansen), Harestua (Linus Brännström), Volda (Ferenc Horvath) og Bodø (Andreas Wiik) sendte sine trenere til samlingen, noe som gjorde det lett å ha en dialog rundt disse klubbene sine jenter. Før samlingen startet opp var Bengt Paulsen tilstede og informerte litt om opplegget fremover for jentene.

  Anne Sophie Kalvatn ble valgt til kaptein for spillerne og vil være det ut året på samlinger. Samlingen var preget av god stemning, noe flere videoer av ulike oppvarminger viser J. På tirsdag når jentene hadde spilt turnering hele dagen så ble alle med Friskis og Svettis på 30 minutter aerobic. Hanna, Anastasia og Akshaya valgte å være litt ekstra harde og kjørte 15 minutter ekstra!

  Søndagen var regnet som den tyngste dagen. Første 3 timers trening, så foredrag av Olav Haraldseid i 40 minutter, så to treninger til på 2t 45min hver. Her valgte Katarina å være litt ekstra hard og presset inn en times ekstra servtrening mellom foredraget og andre trening! Under foredraget så var det flere av jentene som var aktive med spørsmål og innspill, spesielt Julie Ruud fra Harestua imponerte med reflekterte svar.

  Rent sportslig så var utgangspunktet før samlingen at jentene skulle testes litt på hva de orket av trening, og her ble jeg positivt overrasket. Jentene trente totalt 35 timer på 5 dager, og det var ingen som klaget over mengden. En annen bit som det ble fokusert på var holdninger, finne gode løsninger og ta ansvar for sin egen bordtennis. Det er tydelig at jentene synes bordtennis er genuint gøy, og vi har en filosofi om at det skal oppmuntres til å spille mye bordtennis, leke mye med ballen utenom treninger og generelt være nysgjerrig og læringsvillig.

  Den første treningene ble brukt til å kartlegge hvordan jentene var rent teknisk, ettersom jeg på forhånd kjente de fleste jentene relativt godt så var dette en grei oppgave, og det at mange av klubbene stilte med sine trenere gjorde det enda enklere. Noen ting som går igjen generelt:

  • Alle jentene har for svak serv. Derfor ble alle 10 treningene avsluttet eller startet med 30 minutter serv. Både Tom Johansen og Fredrik Karlsen var innom og lærte bort en del grunnprinsipper ved serv.
  • Det grunntekniske på en del av jentene på middels nivå er for lavt. Tyngdeoverføring, riktig bruk av begge bein (samspillet mellom høyre og venstre) og treffpunkt i forhold til kroppen er for dårlig.
  • Mange av jentene sliter med å lage sin egen skru. Her anbefales det å øve mye på å lage sin egen skru utenfor bordet da dette er en elementær ferdighet, uavhengig spillestil.
  • Konsentrasjonen og læringsviljen er høy på jentene, men spesielt de jentene som er enslige jenter i sine klubber imponerte. Anna Edøy og Mari Kvamsdal sto tydelig frem her.
  • I starten var det mange som ikke skjønte at presist betyr presist, og ikke litt seinere fordi man måtte ditt eller datt. Begrunnelsen og hvem som har skyld er irrelevant, man har selv ansvar for sin egen bordtennis, og man må planlegge og strukturere seg deretter. Dette kommer til å være en av hovedoppgavene fremover.

  Det ble avholdt en lagturnering og en singleturnering. Singleturneringen ble vunnet av Sunniva Sjøholt etter solid spill hele veien. På de følgende plassene kom Katarina Wetzel på andreplass, mens Mina Driveklepp og Rikke Skåttet tok tredjeplassene. Spesielt Rikke har imponert med spillemessig fremgang under samlingen, og fortsetter hun utviklingen i årene fremover så blir hun absolutt en spiller å regne med i tiden som kommer, og jeg har store forhåpninger til Rikke når hun nå etter hvert får mer av bevegelsesmønsteret på plass og får rettet opp en del tekniske detaljer.

  Mina, Sunniva, Katarina og Anne Sophie skiller seg per dags dato ut med å være et hode foran de andre jentene på de fleste punkter, ikke bare at de er foran rent spillemessig. Forberedelser til kamper, refleksjon over egne valg, oppfattelse av det taktiske under kamp etc. er punkter de ligger foran på og som de andre ble oppfordret til å lære av.

  De fire overnevnte er tatt ut til Slovakia cadet open med tre dagers trening på forhånd. For jentene er det NC om 3 uker, forhåpentligvis får man der sett at flere av jentene har tatt et steg eller to til rundt sin bordtennis.

  Tilslutt vil jeg nevne at vi utførte et sosialt eksperiment under samlingen: Alle jentene måtte levere inn alt av mobiler, ipader og dataer og gå uten i 24 timer! Dette var en så stor suksess at jeg tror vi utvider dette eksperimentet på neste samling 🙂