Rapport EM – kadett gutter

  114

  Rapport

  UEM Guimaraes (Portugal)
  (14.07. – 23.07.2017)

  Lag
  Kadett gutter lag – Borgar Haug, Henrik Bagner Nilsen og Fredrik Buringrud-Langen.

  Forberedelse
  I år hadde vi to samlinger i utlandet (Tsjekkia og Irland) og en samling i Norge. Alle samlinger var på høyt nivå og jeg mener at forberedelsen var optimalt. Vi fikk trene med lag som er på samme og høyere nivå enn våre beste spillere. Tidligere i våren deltok vi i Belgia og Spania open. I juni deltok vi i 6 nasjoners turnering i Nederland.

  Mål
  Målet var å rykke opp til 1. divisjon. Etter vi fikk noen uventet forfall på laget målet var å komme blandt 20 beste lag.

  Forhold
  Det var veldig bra forhold for en ungdoms EM. Både hall, hotell og mat var bra standard. Hotellet var ca 10 min gå avstand til hallen. Det var også shuttle buss 2 ganger i timen. Det var enkelt å komme på hotellet og hvile mellom kampene.

  Lag turnering
  Norge var i pulje med Luxemburg, San Marino og Litauen.

  Norge vant alle sine kampene i pulje med 3-0. Litt nervøs start i første kampen (mot Luxemburg) men ellers kontrollert og stabilt spill. Borgar og Henrik spilte singel kamper både mot Luxemburg og San Marino mens i tredje kampen stilte vi med Borgar og Fredrik. Double Borgar/Fredrik i alle tre kampene.

  Resultater under:

  Luxembourg – Norway 0 – 3
  San Marino – Norway 0 – 3
  Norway – Lithuania 3 – 0

  Dermed vinner Norge sin pulje og er klar for opprykkskamp mot Danmark. Litt spesielt er det at i fjor var det akkurat Danmark, som vant mot Norge i pulje og rykket opp etter på. Vi kjenner laget godt siden spilte mot dem ikke for så lenge før EM i 6 nasjoners turneringen. Norge stilte med Borgar og Henrik i singel og Borgar/Fredrik i double. Henrik tapte i første kampen mot deres ener og det var eneste tap i lagkampen. Borgar gjorde bra jobb i begge singel kampene og sammen med Fredrik vant double også. Da var vi klare til 1. divisjon for første gang i kadettklassen.

  Resultater under:
  Denmark – Norway 1 – 3

  I 1/8 finalen møter vi Tyskland – et sterkt og jevnt lag. Borgar vinner i første kampen mot deres ener med 3-1 og legger press på tyske laget. Henrik starter bra men tyskeren er for sterk. Borgar og Fredrik taper double med 0-3. Etter det spiller Henrik. Igjen bra start og bra spill hele veien av Henrik men det holder ikke.. Dermed taper vi 1-3 og er med i plasseringspill om 9-16. plasser. Målet er å beholde plassen i 1. divisjon og for å klare det må vi vinne minst en lagkamp til.

  Resultater mot Tyskland under:

  Germany – Norway 3 – 1

  Neste er Tsjekkia. Et lag vi kjenner godt. Alle tre tsjekkiske gutta er jevne og de har en bra double også. Borgar spilte to jevne kamper. En seier og en tap – begge med to baller i avgjørende sett. Både mot Tyskland og Tsjekkia får Borgar teste sitt nivå for første gang i turneringen. Tidligere var alle spillere betydelig svakere. Ellers taper Henrik sin kamp og Borgar med Fredrik taper double med 1-3. Gutter kjemper bra, gir alt. Vi taper mot et bedre lag.

  Resultater under:

  Czech Republic – Norway 3 – 1

  Etter tap mot Tsjekkia er vi i plasseringspill om 13-16. plasser. Her vinner vi begge lagkampene. Først 3-2 mot Hellas og da 3-1 mot Ukraina. De to kampene viser at laget fortjener å bli i 1. divisjon. Først vinner Fredrik en veldig viktig (avgjørende) kamp mot Helles etter en ganske svak spill av Borgar ved 2-1 i lagkampen. Fredrik spilte bra sin første kamp også selv om det ble tap til slutt. Begge gutta (Borgar og Fredrik) leverte god double også mot sterke grekere.
  I siste lagkampen mot Ukraina var det Henrik sin tur. Henrik vinner mot deres ener etter Borgar har vunnet mot toer og Norge leder med 2-0 før doublen. Borgar og Fredrik taper double i jevn kamp med 15:13 i avgjørende men det gjør ikke så mye siden Borgar vinner kontrollert siste kampen og Norge blir nr. 13 i Europa i år.

  Resultater mot Hellas og Ukraina under:
  Norway – Greece 3 – 1
  Norway – Ukraine 3 – 1

  Kvoter etter lag turnering
  Lag 6-2
  Borgar 10-2
  Henrik 3-4
  Fredrik 2-1
  Dobbel 5-3

  Norge endte på en sterk 13. plass. Veldig bra resultat for dette laget. Det er veldig jevnt nivå mellom ca. 10 og 25 plasser. 13. plass viser at vi er på riktig vei. Selvfølgelig det hjelper mye å ha en spiller som er blant topp 20 i Europa.
  Borgar spilte bra alle kampene sine med unntak av andre kampen mot Hellas. Det var en liten nedgang mentalt. Det var tredje EM for Borgar og han har blitt klar leder på laget.
  Både Fredrik og Henrik spilte sin første EM. Begge gutta var godt forberedt og spilte på sitt høyeste nivå. De vant kampene de skulle og vi fikk noen positive overraskelser også. UEM er tøff turnering med mange tøffe dager og uten liknende erfaring er det vanskelig å spille på sitt beste hele veien men Henrik og Fredrik klarte det uten betydelig nedturer.
  Ellers fungerte laget bra. Alle gutta støttet hverandre og vi hadde kjempe stemning på benken.

  Single

  Borgar fikk tøff trekning.. Han var seeded som nr. 16 og hadde første runde fri. I 1/32 finale møtt han Francisco Silva (POR) – en spiller som Borgar tapte mot i mai. Kampen startet tung for Borgar og han var under 0-2 i sett og 3:7 i tredje.. mye nerver men Borgar klarer å snu hele og vinner til slutt med 4-2 (-8; -9; 8; 5; 7; 6).
  I andre runde møtt Borgar Adrien Rassenfosse (BEL). Adrien er en plass bak Borgar på rankinglisten nå men hele sesongen var høyere enn Borgar. Vi kjenner ham godt og før kampen vet vi at det blir en 50/50 kamp. Det ble tap 2-4 (-10; 8; -8; -12; 6; -6). En OK kamp fra Borgar hvor små marginer avgjorde vinner. I fjerde sett hadde Borgar noen settballer men det gikk ikke hans vei.

  Fredrik tapte i første runden mot Theo Abrahamsson (SWE) med 3-4 (-9; 1; 8; -8; -6; 10; -11). Veldig bra kamp av Fredrik. Han presset motstander som er mye bedre på papiret hardt og var så nær å vinne kampen.. Dessverre svensken klarte bedre de helt avgjørende ballene..

  Henrik tapte i første runde mot Akos Benko (SRB) med 2-4 (-7; 10; -13; 8; -4; -11). Også veldig bra kamp mot en spiller som er bedre på papiret. Henrik klarer å bruke nubbene på en bra måte og vinner mye på fart. Blir litt vanskeligere når motstander venner seg til men bra jobb av Henrik hele veien uansett.

  Etter tap i første runde både Fredrik og Henrik var med i consolation. Der tapte begge i første runde igjen.. Henrik mot Filip Borovnjak (CRO) med 2-3 (-6 -9 4 7 -6) mens Fredrik mot David Bessa (POR) med 1-3 (-7 -6 9 -13). Begge spiller bra men taper i jevne kamper.. Det mangler internasjonal erfaring med slike kamper..

  Dobbel

  Henrik/Fredrik vant i første runde mot Gutierrez/Pont (ESP) 3-1 (5 -9 5 9) og dermed var i 1/16 finale. Der tapte de mot russere Ivanov/Makarov 0-3 (-5; -10; -8). Bra prestasjon!

  Borgar spilte sammen med Owen Cathcart (IRL). Begge gutta hadde spilt sammen flere ganger i løpet av sesongen og vist gode resultater bla seier i cadet open i Belgia og Spania. Gutter hadde store forventninger og fikk også bra trekning. Allerede i første runde sleit de litt mot et mix par SVK/NED men klarte å dra seieren hjem 3-1 (9; -7; 4; 9). I andre runde møtt de Kunats/Tsyhanouski (BLR). Gutter var ganske langt fra sitt nivå mens hvitrussere ikke ga noe lette poeng og spilte på sitt beste. Norge/Irland tapte 1-3 (-7; 8; -7; -9). Skuffende resultat etter så bra sesong sammen.

  MIX

  Borgar/Katarina hadde første runde fri. I andre runde vant de mot et mix par fra LAT/BLR 3-0 (7; 7; 8). I 1/16 finale var det seier mot Bessa/Santos (POR) 3-0 (8; 1; 11). I 1/8 finale spilte Norge mot Wetzel/Klee (GER). Tyskere var for sterke og Norge tapte 0-3 (-7; -4; -4). Topp 16 er bra resultat for Norge.

  Henrik spilte sammen med Mia O`Rahilly Egan (IRL). De tapte i første runde mot et bedre par fra Tyrkia 0-3 (-7; -7; -4).

  Fredrik/Akshaya tapte i første runde mot Mongiustu/Morri (SMR) 0-3 (-8; -10; -7).

  Vurdering og konklusjoner

  13. plass og opprykk er veldig bra for dette laget. Et resultat som viser at det er mulig å være blant de beste og det skal motivere spillere videre.

  Det var første UEM for Fredrik og Henrik. De fikk spille mange kamper på høyt nivå og bidro på den beste måten for sikre plassen i 1. divisjon til neste sesong. De fikk mye erfaring med kamper på høyt nivå.

  Borgar gjorde en bra jobb under hele turneringen. Eneste skuffelsen var double. Han er på riktig vei og går sterk inn i junior klassen.

  Bordtennis blir mer og mer fysisk også i ung alder. Det er viktig å jobbe med det i klubbene.

  Alle tre gutta var veldig bra på benken og støttet hverandre hele veien.

  Alle forstår at man må jobbe ekstremt mye og hardt for å oppnå gode resultater internasjonalt..

  Det var bra samarbeid både mellom spillere, og trenere og spillere.

  Hele laget (både gutter og jenter og kadetter og junior) støttet hverandre på den beste måten. Vi har jobbet mye med teambilding i det siste og nå ser vi resultatet.

  Sist men ikke minst takker jeg Maciej, Jarek og Sindre for bra samarbeid under hele turneringen. Også stor takk til alle foreldre – supportere som stilte opp og støttet oss hver eneste kamp!

  Kongsvinger 31.07.2017
  Gundars Rusis