Pris for «Fair play» under NM for yngre i Bergen

  52

  Tekst: Øivind Eriksen
  Foto: Ghassan Chaer

  Under kommende helgs NM for yngre i Bergen deles som vanlig ut en pris for «Fair play». Det vil bli nedsatt en jury ved starten av årets NM for yngre, og denne juryen bestemmer hvem som mottar prisen. Elementer som er kriterier for utdelingen kan være spesielt god oppførsel eller spesielle positive hendelser. Juryens medlemmer vil bli offentliggjort i Haukelandshallen NM-fredagen.

  Prisen er satt opp av de norske medlemmene i Swaythling Club International. SCI er en internasjonal bordtennisorganisasjon for tidligere ledere og spillere som har deltatt i VM eller OL. I Norge er den mangeårige visepresidenten Jonny Ternlind leder av det norske styret i SCI. Jonny blir ikke til stede under årets NM for yngre, men på vegne av SCI deler Øivind Eriksen ut prisen under avslutningen av NM for yngre søndag ettermiddag.

  SCIs internasjonale leder er tyskeren Eberhard Schøler. Schøler tapte VM-finalen i herresingle i 1969, for 48 år siden, og han var en meget merittert spiller. SCI har hovedansvaret for veteran-VM i bordtennis, et mesterskap som ble arrangert på Lillehammer i 1996. Den defensive tyskeren gikk under kallenavnet «Poker face» i hele karrieren, og derfor passer det ekstra godt at det neste Veteran-VM arrangeres i Las Vegas sommeren 2018.