Paralympics Rio 2016

  169

  Av Svenn-Erik Nordby
  Onsdag 7. september braker det løs med Paralympics i Rio de Janeiro. Norge stiller med en tropp med 25 utøvere som skal kjempe om edelt metall i totalt 39 medaljeøvelser.
  Norge har som kjent to spillere med i Rio. Tommy Urhaug og Aida Dahlen. Tommy spiller i klasse 5 og i hans klasse er det totalt 15 deltakere som innledningsvis blir trukket i 5 puljer med 3 spillere i hver. Her går to spillere videre fra hver pulje. I Aida sin klasse, klasse 8, er det 8 spillere kvalifisert, men en av disse er fra Russland og er altså utestenkt fra Paralympics grunnet dopingavsløringene i hjemlandet. Etter hva vi vet så er det ikke kommet inn noen erstatter her, noe som innebærer at det blir en 3er-pulje og en 4er-pulje. Her går også to spillere fra hver pulje videre.
  Våre spillere er på siste ranking, pr 1. september, rangert som nr 3 (Aida) og nr 5 (Tommy). Trekningen av puljene vil være klar ca kl 19 00 i dag, tirsdag, norsk tid. De første kampene til våre spillere vil være på torsdag formiddag lokal tid, som vil si svært tidlig frokost i Norge (5 timer forskjell).

  Idrettsforbundet har laget en guide for hvordan du best kan følge lekene (se linker). NRK har åtte journalister på plass for å følge de norske deltakerne. Det blir direktesending fra øvelsene på NRK1 og oppdateringer hver kveld – samt fyldig dekning på nrk.no. Les mer om statskanalens dekning

  680 timer direkte fra Paralympics
  Det vil bli sendt 680 timer direkte fra Paralympics på 15 ulike kanaler på IPC sine offisielle hjemmesider paralympics.org. Her kan du følge sendinger fra totalt 13 idretter, se høydepunkter fra alle 22 idretter, samt åpnings- og avslutningsseremonien.
  IPC hjemmesider