Paralandslaget er klare for EM

278

Tekst  Anne Wiik Nilsen

EM arrangeres i Helsingborg 16-21 september. Mesterskapet har rekordstor deltagelse med 315 spillere fra 31 land, og er også kvalifisering til Paralympics 2020. EM arrangeres hvert annet år. Norge har vært helt i verdenstoppen i parabordtennis i mange år. Aida Husic Dahlen er regjerende Europamester, og vant også i 2015. Tommy Urhaug har 9 EM gull.

Den norske troppen består av:
Spillere:
Aida Husic Dahlen, Randesund IL Klasse 8
Nora Korneliussen, Fokus BTK Klasse 7
Fredrik Nordsveen Johansen, Fokus BTK Klasse 8
Pablo Jacobsen, Fornebu BTK Klasse 8
Sebastian Vegsund, Skodje BTK Klasse 4
Steffen Lande Salomonsen, Fokus BTK Klasse 8
Tommy Urhaug, Stord BTK Klasse 5
Lederteam:
Jan Bergersen, Landslagsleder/coach
Marte Grutle Aasebø, Coach
Gard Hongslo, Coach
Joachim Sørensen, Manuellterapaut
Anne Wiik Nilsen, Koordinator/sykepleier

Landslaget har gjort gode forberedelser mot mesterskapet. Da har trent godt, hatt fokus på den daglige treningskvaliteten, de har deltatt på turneringer hvor de har konkurrert mot de beste spillerne i verden, og de har jobbet mye, i samarbeid med Olympiatoppen, med lagprosessen.
De fleste spillere og ledere reiste nedover med buss fra Oslo lørdag morgen, bortsett fra Sebastian og Tommy som kom fra Ålesund og Bergen med fly. Generalsekretær i NBTF, Svenn-Erik Nordby, Sportssjef Bengt Paulsen, President Christian Ibenfeldt, samt styrets parakontakt, Tor-Anders Rasmussen kommer for å overvære singleklassene, noe laget setter stor pris på.
Alle deltagernasjonene har fått tildelt treningstider lørdag og søndag. Vi har fått tildelt fire bord fra kl. 1730-1900 i dag, og i morgen har vi fått tildelt tid for to økter, både i oppvarmingshallen og konkurransehallen.
Singleklassene spilles mandag – onsdag, lagklassene spilles torsdag-lørdag. Vi kommer tilbake med oppdateringer på resultater

Live resultater