Oppsummering Zagreb

  60

  EM Zagreb 2016

  skrevet av Christian Ibenfeldt

  Tid for en liten oppsummering av årets EM. For vår egen del var naturlig nok junior damenes innsats i lag den store beholdningen. En historisk 14.plass og sikret A-pulje status til neste år er mildt sagt en solid prestasjon av damene og coach Jaroslaw.

  For oss på tribunen var det gøy å se et norsk lag som gikk til hver kamp med seier i blikket. Selv mot stornasjonen Russland i 8-dels finalen føltes det ut som vi hadde noe der ute å gjøre. Med litt marginer kunne vi faktisk ledet 2-1. Russland var de eneste som i realiteten truet gull-vinnerne fra Romania senere i turneringen (semi). I kampen om 14.plassen følte vi oss enda nærmere seier mot bl.a. spillerne som senere i turneringen vant double.

  Det som også var gledelig var at alle bidro. Både Ilka, Rebekka, Nora og Sarah var med på å dra lasset sammen.

  I single og double var nok damene litt uheldige med trekningen og møtte tøff motstand tidlig. Ingen gikk videre fra 2.runde. For å gi et bilde på motstanden som ventet: Ilka og Rebekka gikk rett på det beste paret fra Romania (som vant både lagkonkurransen og til slutt sølv i double) i første runde, mens Nora og Sarah måtte gi tapt for et par fra Azerbadjan (eller Kina får vi vel si – les mer nedenfor) med sure 2-3.

  Mens damene hadde en del stang inn, fikk herrene det mest stang ut dessverre. Premissene ble lagt allerede i første kamp mot Irland der det ble et veldig surt 2-3 tap. En del nerver (?) og litt ubesluttsomhet i avgjørende øyeblikk mot slutten av kampene ble utslagsgivende for sluttresultatet. Med litt mer flyt kunne disse gutta havnet høyere.

  Det positive er at de kjemper bra i alle kampene og det er i realiteten bare mot Danmark de ikke hadde sjansen til å vinne. Hver for seg hadde alle gode kamper, men både Fredrik, Adrian, Sondre og Mikkel satt nok igjen med en litt uforløst følelse.

  I single og double ble det tidlig exit også på gutta, men Fredrik tok seg til semi consulation-turneringen etter bl.a. å ha slått Tsjekkia’s 3’er (som tapte lagfinalen) og Per Sandstrom fra Sverige. Så igjen: potensialet er der – det gjelder bare å få det ut litt oftere!

  Kadet-jentene kom inn med noe mindre forventninger da laget har vært utsatt for store skadeproblemer. Mina tok flott på seg rollen som lagets ener og endte med en solid plusskvote i lagturneringen. Rikke og Lisa leverte på det nivået vi kan forvente av de litt uerfarne jentene. Coach Sindre valgte å matche dem ganske likt, noe som forhåpentligvis gav motivasjon for fremtiden. Positivt var også double-spillet i lagkonkurransen som satte laget i posisjon til flere seire.

  I singlespillet ble det tidlig slutt også for jentene, men Mina gikk til kvartfinale i consolation-turneringen etter bl.a. å ha slått en kroat (på hjemmebane) ranket 25 i Europa. Så potensialet ligger der også.

  Kadet—guttene fikk kanskje heller ikke ut alt de er gode for i Zagreb. Borgar leder an med en solid plusskvote også han, men i motsetning til jentene slet gutta med double-spillet. De fleste lagene på dette nivået har minst en god spiller og da blir doublen veldig viktig. Thomas fikk oppleve en del svært jevne tap (som kanskje kunne bikket andre veien med litt mer erfaring?) selv med til tider bra spill, og troppens yngste (?) Alexander fikk en litt treg start. Det ble dermed noen jevne tap (men også noen fine seire), kanskje med unntak av Danmarks-kampen der de fikk kjenne på hva som vil kreves for å kjempe om opprykk til a-puljen i fremtiden.

  Det stod imidlertid ikke på innsatsen og alle spilte enkeltkamper på et høyt nivå. Litt «ut av det blå» knuste f.eks Alex Krotia’s ener i single-turneringen (Kroatia er en topp 10 nasjon i lag). Klarer han å komme oftere opp på dette nivået i fremtiden har vi mye gøy i vente.

  Etter 10 fine og positive dager i Kroatias hovedstad tar nå spillerne en velfortjent ferie. Forhåpentligvis brukes den også litt til å tenke på hva de kan gjøre neste sesong for å komme enda nærmere Europa-toppen. Damene har begynt å vise vei, det er bare å fortsette J

   

  Kort om andre ting:

  *En stor snakkis under EM ble den» fantastiske» fremgangen til Azerbadjan. De stilte plutselig med 4 fulle landslag bestående av kinesere. Litt usikkerhet rundt alderen deres var det også…

  *Verken Frankrike eller Tyskland tok medalje i noen lagkonkurranse – det begynner vel å bli en stund siden

  *De tok imidlertid litt igjen i herrer jr single med gull til Alexandre Cassin , Frankrike (hans andre) og i h.jr. double med et tysk par

  *Russland dominerte på kadet-siden: gull i lag, single og double både for guttene og jentene

  *Italia vant noe overraskende h.jr lag etter å ha blitt nr.3 (!) i den innledende gruppen. Gutta spilte med hjertet langt utenpå skjorta. Litt mer rolig stod det til hos våre naboer fra Sverige som rykket ned i b-puljen og skal spille med Norge til neste år.

  *Truls Moregårdh (Sverige) tok med seg hjem 3 sølvmedaljer : single, double og lag. Surest var nok single-sølvet han fikk etter tap 9-11 i 7.og avgjørende sett etter å ha ledet stort sett hele kampen.

  * 2002-årgangen internasjonalt ser meget bra ut: de to finalistene i single er allerede topp 10 på junior-rankingen…og har et år igjen i kadet-klassen

  *Moldova fikk med seg et EM-gull i gutter kadet-double (fikk hjelp av partner fra Østerrike); det viser vel at også små nasjoner kan få til noe?

  *Belgia tok gull i damer jr.double. For øvrig de samme spillerne som de norske jentene var svært nære å slå i lag. Trenerne måtte barbere vekk alt hår etter triumfen og spandere drikke på flyplassen til alle som spurte om det – undertegnede grep muligheten J

  *Den norske troppen var ikke alene i Zagreb: en stor og til tider høylytt (kubjeller hjelper…) foreldre- og søsken-tropp hadde også inntatt hovedstaden. Og i tillegg til undertegnede ble familien Hatlebakk og Jochen Leiss også observert.

   

  Zagreb_4 Zagreb_3 Zagreb_2 Zagreb_1