Opprykksdrømmen brast med 2-3 tap for damelaget mot Uzbekistan.

  93

  Opprykksdrømmen røk dessverre for vårt unge damelag i dagens kamp mot Uzbekistan. Nora Bagner Nilsen(WR 515) kjempet det hun kunne mot eneren på motstanderlaget i siste og avgjørende kamp, Olga Kim (WR 325). Dessverre ble det tap med 1-3, etter at Nora etter rapportene å dømme fra Malaysia spilte opp mot sitt aller beste. Nå blir det spill om plassene 57 og 58 i morgendagens siste VM-kamp mot Filipinene.

  Kampen bød på en trang start for jentene. Nora startet mot Rumma Gufranova(WR 327). Ble utspilt i to sett med fire baller i hvert av settene, før hun etter hvert skjønte spillemønsteret og fikk 14 av 16 baller i tredje. 0-1.

  Vår nybakte dobbelte Norgesmester Ilka Doval har vært vår beste spiller i VM, og har etter hvert fått internasjonal kvalitet over flere sider av spillet sitt. Særlig servene er av høy klasse. Mot deffen Kim Olga var det små marginer som gjorde at det ikke gikk vår vei. Bank i første settet etter å ha spilt litt utålmodig, men i de tre neste settene hang Ilka med helt inn. -5, -9, 11 og -9 vitner om et meget velspilt oppgjør. 0-2 bak for Norge.

  Rebekka Carlsen var neste spiller ut mot en annen Kim på laget ved navn Regina
  Etter meget godt og sikkert spille hadde «Bekka» 2-0 og 10-6, før det ble bom stopp. Tredjesettet ble tapt 11-13 og også de påfølgende. På 2-2 klarte hun å samle seg, fikk tidlig en ledelse og hentet seg inn til bortesiger 11-8 og 3-2. 1-2 i kampen.

  Coach Jaroslaw Lowicki kunne puste lettet ut i likhet med de øvrige spillerne. – Vi kunne fort tapt 0-3, sa Lowicki etter kampen.

  Nå var vi med igjen og Ilka gjorde seg klar til kamp mot Nilsen-dødaren Gufranova fra første match. Ilka vinner 3-2 med -8 i skiljet og kunne bokføre nok en enkeltseier i årets VM. Sterkt! 2-2 og alt lå i fanget på frøken Nilsen fra B-72.

  -Jeg er stolt av jentene. Vi var som lag ranket som nummer 71 av 80 deltagende lag i mesterskapet, og nå blir vi nummer 57 eller 58. Dette viser at de har hatt fremgang og gjort et flott VM. Vi skal kjempe i morgen for å få en best mulig plassering, kommenterte lagleder Jaroslaw etter kampen, som tydelig har hatt en heldig hånd med jentene i dette VM.

  Tor Hallaråker