Oppdaterte retningslinjer for 4. og 5. divisjon Region øst

193
Vedlagt er oppdaterte retningslinjer for lagserien i Region øst (4. og 5. divisjon). En ny bordtennissesong nærmer seg, og vi takker alle klubber som i våres ga tilbakemeldinger på regionens evaluering av serien, regionsturneringene og regionsamlinger. Når det gjelder serien medvirker de tilbakemeldinger vi fikk bl.a. at vi opprettholder 5. divisjon som forrige sesong (blir ikke automatisk opprykk mellom 4. og 5. divisjon), at vi opprettholder oppmykningen i karantenereglene for de under 1400 rankingpoeng, samt at 4. divisjon blir todelt (se nedenfor for mer om dette).
Oslo BTK har blitt tildelt oppgaven å koordinere årets 4. og 5. divisjon i Region øst, og derved også å lage og sende ut terminlister. Kontaktperson for koordineringen er Nina Jeletich, epost: oslobordtennisklubb@gmail.com.

Det er nok en gang ny rekord i antall påmeldte lag i region øst: 40 lag, hvorav 27 lag i 4. divisjon og 13 lag i 5. divisjon.

I 4. divisjon skal vi altså kjøre serien i to omganger som en prøveordning denne sesongen:

  • Først fordeles de 27 lagene i 3 avdelinger med 9 lag hver som alle møter hverandre én gang før nyttår i en innledende enkeltserie.
  • Etter nyttår spiller de tre beste lagene i hver avdeling A-sluttspill (nok en gang som en enkeltserie), lag 4-6 i hver avdeling spiller B-sluttspill og lag 7-9 spiller C-sluttspill.

Hvor mange lag som rykker opp til 3. divisjon avhenger som vanlig av hva som skjer med regionens lag i 2. og 3. divisjon (om det rykker ned flere lag fra Region øst enn det rykker opp) og av hvorvidt det er lag i 3. divisjon som trekkes før neste sesong, men de 6 første lagene i A-sluttspillet kan være ganske så sikre på opprykksplass.

I 5. divisjon blir det to avdelinger, og her kan det være mulighet for å få med 1-3 lag til dersom man er raskt ute med å melde fra til Oslo BTK.

Mvh. Kristian Vengbo på vegne av Region øst