Øivind Eriksen TD i San Marino

214
Øivind Eriksen

Tekst og foto: Øivind Eriksen

Øivind Eriksen er tatt ut av ITTF og ETTU til å være teknisk delegert i XVII Games of the Small States of Europe i San Marino. Lekene avvikles i perioden 29. mai – 3. juni. Det er ni europeiske stater som, med bakgrunn i et befolkningsgrunnlag på under 1 million innbyggere, deltar i disse lekene. Det konkurreres i 12 ulike sommeridretter, og bordtennis er en av disse. Deltakende nasjoner er Andorra, Island, Kypros, Lichtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, Montenegro og San Marino. 7 av de 9 nasjonene deltar i bordtennis, da Andorra og Lichtenstein ikke stiller med bordtennisspillere denne gangen.

San Marino er verdens eldste republikk, grunnlagt i år 301, og landet er også Europas minste i folketall, med 33.000 innbyggere. Landet ligger inne i Italia, mellom Roma, Rimini, Firenze og Bologna. Språket er selvsagt italiensk, og landet benytter Euro som betalingsmiddel. San Marino er et lite land, så lekene blir svært kompakte. Åpningsseremonien på kvelden mandag 29. mai er utsolgt, og med 5.000 tilskuere og 2.000 tilreisende deltakere, trenere, ledere og journalister blir den TV-sendte åpningen et fantastisk skue.

Disse lekene avvikles annethvert år. Forrige gang, i 2015, var Reykjavik, Island, arrangør, og neste gang, i 2019, er Montenegro vertsnasjon. Øivind Eriksen var også TD i Reykjavik, og han samarbeider denne gangen med den italienske overdommeren Sauro Malta, en gammel bekjent fra flere internasjonale turneringer for funksjonshemmede i italienske Lignano og Genoa.