Ny Stigaliga-runde i helgen: Laksevåg sikter mot førersetet

152
Christian Ibenfeldt, Laksevåg BTK

Skrevet av Tor Hallaråker

Det kniper seg til i Stigaligaen, og allerede nå ser vi at fire lag har et visst grep om de fire sluttspillplassene. Umulige Laksevåg får førsteutfordrer Volda og Ørsta på besøk i Olsvikhallen søndag, og skal i tillegg opp mot Vikåsen og Molde. Dette bør bli fire strake seire og føre laget til taballtoppen. Heros virker fortapt i bunnen av tabellen, om de da ikke melder inn et par superspillere i neste overgangsvindu.

Helgens spennende Stigaligarunde tyvstartet i går med kampen Heros-Laksevåg, eller rettere sagt Heros mot Laksevåg B. De svenske kanonene Hampus Nordberg og Hampus Søderlund ble hjemme, men selv med et meget redusert lag ble det en enkel seier til Laksevåg, som stilte med veteranene Anders Hovden og visepresident Christian Ibenfeldt sammen med Peter Hedram og dyktige Tobias Bergman som ener. Heros stod for en svært overraskende enkeltseier: Raymond Bergaas banket den den tidligere svenske U17-mesteren Jimmy Ojakangas med 3-0. Dog skal det  sies at Ojakangas neppe er stinn av trening om dagen, men det gjelder vel også for Bergaas.

Om det er andre lag enn firkløveret Laksevåg, Volda og Ørsta, Fokus og Eiker som har planer om å delta i sluttspillet, bør de vise dette i helgen. Jevnaker er trolig det eneste laget som har en rèell mulighet, men da trenger laget fra Hadeland poeng.

Helgen byr på to meget tøffe utfordringer: Fokus og Eiker. Kan Jevnaker hente to poeng her, er det forstatt muligheter for sluttspillplass. Molde er en minioutsider til sluttspillplass, men surret det litt til i forrige runde, der de røk 4-6 for Fokus og surret det til i begge nøkkelkampene mot Jon-Martin Soo-Hansen. Både Petter Fleischer(3-0) og Andreas Sporsheim (3-1) måtte melde pass mot den unge sarpingen. Kanskje er det den fete nye BMW-en han fikk til presang av mamma og pappa til 18-årsdagen som har gitt Soo-Hansen ekstra selvtillit og fornyet spilleglede? Uansett, Molde har to kamper i helgen mot hhv. Laksevåg og Heros. Her blir det 2 nye poeng, og muligheten til sluttspillplass er der ennå.