Ny serierunde i 1.divisjon

382

Tekst: Kevin Johansen

Denne helga tar de fleste lagene i vår nest øverste divisjon turen nordover for å spille serierunde i Bodø.

Bodø bordtennisklubb er som vanlig godt forberedt og satser på å gjennomføre et godt arrangement med egne dommere på alle bord og god resultatservice underveis. Arrangørstaben med Espen Wiik i spissen vil som vanlig gjennomføre ei seriehelg deltakerne setter pris på.

I toppen av tabellen troner Hardanger og Fornebu 2 med like mange poeng og faktisk nøyaktig samme målforskell. De satser begge på å vinne og vil nok følge hverandre hele sesongen. De to andre lagene som kunne kjempet i toppen, Fokus og B-72 har valgt å ikke stille med de aller fremste våpnene sine. Flere av spillerne har oppgaver for landslag og klubber i utlandet og må prioritere det. Samtidig ville det vært en styrke for seriesystemet om de to desidert største klubbene i norsk bordtennis hadde prioritert seriekampene med sine aller beste. Det ville løftet nivået.

I bunnen kjemper foreløpig Bodø og B-72. De har ett poeng hver og vil slik det ser ut nå kjempe for å slippe den blytunge veien ned i 2. divisjon. B-72 har spillere å sette inn i siste runde hvis de behøver poeng. Bodø bør nok benytte Wille Kindblad i noen kamper for å sikre seg fornøyet kontrakt i 1. divisjon.

Roger Andersson har foreløpig full kontroll på ambisjonen om å bli årets lagspiller, med null tap hittil. Sannsynligvis er det få som kan true posisjonen hans, men Fornebu har flere spillere som foreløpig ikke ligger langt bak Roger.

Denne runden får vi på nytt oppleve det som i divisjonen bør få tilnavnet «El Classico». Oppgjørene mellom Bodø og Harestua som hver gang i flere år har endt 6-4 og 5-5 med en veldig jevn fem-setter i siste kamp. Bodø BTK er veldig interesserte i å vinne dene kampen, men Harestua har hittil unngått tap ved å vise litt mer rutine i de aller mest avgjørende ballene.

Kampene spilles i Bankgata flerbrukshall der Bodø BTKs egen 24-timers hall ligger. Bygget er perfekt for denne typen arrangementer og hallen ga bordtennisen i Bodø et stort løft da den åpent for få år siden.

Følg med på bordtennis.no for oppdaterte resultater!