Ny medarbeider i NBTF

  675

  Anne Wiik Nilsen har skrevet under en 3 års avtale med Norges Bordtennisforbund. I samarbeid med Olympiatoppen og VI stiftelsen vil Anne sine oppgaver være å få flere med nedsatt funksjonsevne til å spille bordtennis.

  Dette arbeidet vil bli gjort gjennom å rekruttere utøvere fra skoler, rehabsentre, sommerleire, sykehus osv. inn i bordtennisklubber. Vi håper at dette arbeidet vil få et løft med Anne i en 70 % stilling.

  Hun vil også være ansvarlig for samlinger under landslagene og reise på turneringer i utlandet med våre yngste utøvere.

  Anne vil i tillegg fungere som sparring og leder for damelandslaget, noe hun også har bidratt med tidligere.

  Anne er 48 år, hun begynte å spille bordtennis for 40 år siden i Drammen Bordtennisklubb. Hun kommer fra en skikkelig bordtennisfamilie hvor far John Erik ble norgesmester for gutter allerede tidlig på 60-tallet og spilte senere på seniorlandslaget i flere mesterskap. Han har også vunnet 7o årsklassen i NM de to siste årene. Søster Hege er tidligere Norgesmester for junior. Anne selv har NM tittel i piker lag og har etter comeback for 3 år siden deltatt i veteran NM, Nordisk og EM, og hun har spilt i dameserien.

  Anne er utdannet sykepleier. Etter noen år på Drammen Sykehus, tok hun fag på BI og jobbet i 10 år som teaterprodusent. Som produsent jobbet hun mye med en kombinasjon av barn/unge og profesjonelle skuespillere, med både personalansvar og ansvar for økonomien i store prosjekter. De siste årene har hun gått tilbake til sykepleien, og jobbet på en døgnavdeling innen psykiatri, hvor hun også har brukt bordtennis aktivt sammen med pasientene. Anne bor på egen gård med korn/fòrproduksjon, og dyr i alle fasonger.

  I mange år har Anne innehatt verv i styrer for ulike idrettsklubber, samt sittet i idrettsrådet i kommunen og styret i region Sør. Hun har, som toppidrettsforelder, vært aktivt engasjert i teamet rundt sin datter Vilde, som er sprangrytter. Det har resultert i to NM-gull, og mange reiser rundt i Europa med stor hestelastebil, som en del av aldersbestemte landslag.