Nord Europeisk mesterskap vel i havn

90

Tekst: Erik Lindholm
Photo: Lars Kristian Haraldsrud

I dag søndag 22.mai kl 15:05 slo Alexander Franzen inn matchballen i 7.de sett mot sin landsmann Simon Berglund. Det var 5 minutter etter tidskjema. Det viser et arrangement under fullt kontroll mhp gjennomføring.

Sportslig sett var svenskene helt klart best. De vant alle gullmedaljene og noen finaler var rent svenske.

Det var absolutt norske lyspunkter. Følgende bør nevnes: – Nora Bagner Nilsen og Sarah Horgen var nær ved å vinne dame double. De ledet 2-1 i sett og 8-5 i finalen. Dessverre ble det tap, men sølv var vår beste plassering i mesterskapet. Gratulerer.

  • Både Damelaget og Herrelaget fikk bronse i lagklassen. Damene var nær en sølvmedalje etter 2-3 tap for Danmark. Herrelaget vant en meget sterk 3-1 seier mot Lithauen. Det var altså kun Danmark og Sverige våre Damer og Herrer tapte for denne gang.
  • Av enkeltkamper kan disse nevnes: Fredrik Meringdal tapte med 2 baller i 7.sett mot danskenes bestemann Anders Lind i singleklassen. Eskil Lindholm slo Alfredo Udra (Lithauen) i lagklassen. Rebecca Carlsen var 2 baller fra å vinne 2 matcher mot Danmark. Hun slo dessuten Anna Kiritschenko fra Finland.

Det hele foregikk altså på riksanlegget på Fornebu. Spillerne bodde på nærliggende hotell. Sekretariatet denne gang bestod av Lars Kristian Haraldsrud, Rune W Johansen og Torstein Rønningen. TD var Øivind Eriksen. Overdommer var Karl Børre Reite med Marianne Hornes som assisterende overdommer. Vi hadde kun forbundsdommere til å dømme og vår danske venn Preben holdt et overoppsyn på dem sammen med KBR og MH. Som President i NBTF må jeg si at jeg er stolt over vår dommerstand. Meget høy kvalitet her.

Tusen takk til Lars Kristian Haraldsrud som hadde laget proff hjemmeside www.bordtennis.no/netu og som sørget for streaming av 2 bord hele helgen. Meget bra kvalitet. Dessuten fikk vi 2 timer på Dagblad-TV på lørdagen med Olav Haradseid som kommentator. Dette er viktig for synligheten vår.

Det er også mye annet som må klaffe i et slikt arrangement. Det ble litt hektisk på transportsiden når flytrafikken i Sverige stod stille store deler av helgen pga terrorvarsel der. Vi har nemlig ansvar for å drive litt skytteltrafikk med transport av spillere og ledere.

Fornebu Bordtennisklubb ordnet mye praktisk, bla rigging og kioskdrift. Takk til Kenneth Zeiffert for riggingen torsdag kveld.

Et slikt stort stevne samler mange ressurspersoner både fra Norge og andre land. Det gjorde det mulig å ha 2 møter der også på lørdagen: – regionsledermøte med en del tilleggsinviterte. Hoveddiskusjon med tilhørende aksjonspunkter: Hvordan blir flere spillere i Norge ?

  • NETU møte med lederne fra de ulike land til stede. Sted for de neste arrangementene ble stort sett spikret og hvert land presenterte litt rundt hva som foregikk der og hvilke utfordringer de har. Det ble også pratet litt rundt kommende valg av ETTU-styre på kongressen ifbm EM i Budapest i oktober. Vi representerer 10 av 50 land der og er således en aktør med pondus når vi står samlet. Norge har hatt presidentskapet og sekretariatet for NETU i 14 år, og vi valgte denne gang og ikke ta gjenvalg. Ny president ble valgt og det ble Petra Sørling fra Sverige. Hun erstatter Øivind Eriksen som har vært president for NETU i 14 år, og Sveriges Gen.sek Mikael Peterson overtar posisjonen som generalsekretær i NETU etter Svenn-Erik Nordby. Petra sitter dessuten i ITTF sitt hovedstyre og er Ordførande i det svenske bordtennisforbundet. Vi takker Øivind for innsatsen her og ønsker Petra lykke til.

Takk for en hyggelig bordtennishelg alle sammen. Dette var både bra og moro.