Nora, troppens fjellgeit

232

Tekst  Anne Wiik Nilsen

Nora Korneliussen var innom forskjellige idretter før valget falt på bordtennis, både turn og tennis stod på timeplanen i tidlige ungdomsår, og i mange år drev hun med ridning. I tillegg til organisert idrett, har Nora gått mye i fjellet sammen med familien sin. Ingen topp er for høy for denne jenta. Nora er en herlig kombinasjon av sprek, sterk, iherdig og sta – hun får til det hun bestemmer seg for!

Etter et besøk på Beitostølen Helsesportsenter i 2011 ble Nora lysten på å prøve mer bordtennis, og etter litt frem og tilbake ble hun skikkelig hektet i 14-15 års alderen. Nora har vokst opp i Svelvik i Vestfold, og den nærmeste klubben har vært Drammen BTK, der trente Nora for Bjørn Lund Nielsen, helt til hun flyttet til Oslo høsten 2018, og begynte å spille for Fokus BTK. Nora forteller at mye av grunnen til at hun satset på bordtennis var de felles parasamlingene som Jan Berner hadde med de yngste parautøverne, og at hun senere fikk være en del av ParaUng gruppen til Jan Bergersen.

Nå er Nora 20 år gammel. Hun har spilt fast på paralandslaget fra begynnelsen av 2019, og har stipend fra Olympiatoppen. Når Nora ikke reiser rundt med landslaget, studerer hun økonomi på Oslo MET.

Nå er Nora, sammen med Aida Husic Dahlen, i gang med puljespillet i lagkonkurransen i EM. I første kampen slo de Frankrike 2-0, det er imponerende med tanke på at Frankrike er toppseedet.