Martine og Borgar til finale i Ligacupen

243

I helga har det blitt spilt både Ligacupen for lag, og Sweden tour finals i Eslöv i Sverige. Borgar, Martine og Rikke med sine lag var kvalifisert til Ligacupen og Rikke var kvalifisert til Sweden tour finals. 

Ligacupen er en turnering for de fire beste lagene i Pingisligaen før jul. Denne skulle ha blitt spilt tidligere, men ble utsatt på grunn av pandemien. Ligacupen ble spilt med et system der der i hver match ble spilt tre sett uansett og det laget som først hadde vunnet 10 sett vant lagkampen. På stillingen 10-10 spiller kun ett golden point.

Martines Halmstad møtte Rikkes Eskilstuna i semifinalen i Ligacupen. Martine slo til fra start og tok to sett mot en av de beste spillerne i Pingisligaen Zhang Fang.  Rikke tapte sin første kamp mot Erika Fronth. På stillingen 9-6 til Halmstad møttes Rikke og Martine og Martine vant settet med minst mulig margin (11-10) og sikret seieren for Halmstad.

Borgar og Halmstad sitt herrelag møtte Söderhamn i sin semifinale. Borgar fikk en tøff start mot Victor Brodd (0-3). på Stillingen 8-7 til Söderhamn skulle Borgar i ilden igjen mot Pär Sandstrøm. Borgar spilte en fantastisk kamp, vant 3-0 og sikret dermed seieren for Halmstad.

I finalene ble Eslöv sine lag for sterke for både Halmstads dame- og herrelag.

Rikke var i tillegg kvalifisert til Sweden tour finals etter å ha gjort gode resultater i Sweden tour i høst. I 8-del møtte hun igjen treningskamerat Erika Fronth og tapte jevnt 4-1.

Det er kult for norsk bordtennis at  våre landslagsutøvere hevder seg på høyeste nivå i Sverige. Fremover skal Borgar, Martine og Rikke kjempe for sluttspillsplasser i Pingisligaen med sine lag.