Laksevåg vant grunnserien – Volda/Ørsta, Eiker og Molde til sluttspill

80

Skrevet av Tor Hallaråker

Laksevåg vant grunnserien – Volda/Ørsta, Eiker og Molde til sluttspill

Som ventet tok ikke Laksevåg noen sjanser på å stille et middels lag og risikere poengtap i helgens siste Stigaligarunde. Begge Hampusene ble hentet over fra nabolandet, og i spann med to andre dyktige svensker, rutinerte Peter Hedram og ballkunstneren Tobias Bergman, holdt det i massevis for revansjesugne Laksevåg, som tydeligvis har planer om å hente hjem «bøtta» til Bergen. To andre veteraner i norsk bordtennis, de tidligere landslasspillerne Christian Ibenfeldt og Anders Hovden, ble det også gjort plass til på Laksevåglaget i helgen, uten at dette førte til problemer. Fire kjappe seire med tre ganger 6-0 og 6-1 mot Fokus ble helgens fryktinngytende resultater, og la oss da like godt slå fast at der aldri har deltatt et sterkere lag enn 2016-årgangen av Laksevåg. Gratulerer til Laksevåg og lagleder Otto Hatlebakk for en suverèn seier i årets grunnserie med 26 av 28 mulige poeng. Kun en gang har de tapt, 3-6 for Volda/Ørsta i januar i Trondheim, dog med et svært redusert lag.

Volda/Ørsta hadde allerede sikret 2. plassen før deres to siste kamper mot Molde og Vikåsen på hjemmebane i Ørsta, og lot både Anthony Tran og Viktor Brodd bli hjemme i Sõderhamn. Imidlertid var portugiseren Diogo Pinho på plass til nok et kuldesjokk. Selv med plusskvote fra spansk eliteserie, holdt det ikke mot Moldes dyktige spillende trener Maciej Pietkiewicz. 11-13 i skiljesetet ble resultatet, som svenskene sier. Helgens desidert beste enkeltkamp i Ørsta. Selv med hjemmelagets lagoppstilling Pinho, Horvath, Meringdal og Sørheim var de aldri i nærheten av en seier, og måtte til slutt melde pass på stillingen 3-6. Molde stilte et svakere lag enn ventet, og stilte med tre lokale spillere i tillegg til Pietkiewicz. At de likevel kapret den siste sluttspillplassen etter en klar 6-2-seier mot Vikåsen er imponerende. En semifinale i Volda mot Molde vil defintivt fange manges interesse, også utover menigheten. Vikåsen må nå ut i kvalik mot laget som endte på 2. plass i 1. divisjon, Stavanger.

Eiker plukket som ventet nok poeng til å sikre den ene sluttspillplassen, men må nok overtale Wang Bing til nok et sluttspill om de skal ha planer om å hente enkeltseire mot Laksevåg i den andre semifinalen. Å vinne kan de nok desssverre bare glemme. Eiker har imidlertid all grunn til å være fornøyd med seriesesongen så langt. I andre halvdel av sesongen har de bare stilt med nordmenn til start, og har bitt svært godt fra seg. Det er all grunn til å vente seg mye fra de unge profilene Vegard Sandberg og Eskil Jørgensen fremover.

Overraskende nok maktet ikke Fokus sluttspillplass i årets Stigaliga. Seier mot Heros og tap mot Laksevåg holdt ikke. Med 14 poeng tapte de sammen med Jevnaker kampen mot Molde på svakere kampforskjell. Fokus har ingen grunn til å frykte for fremtiden. De har to av fire på det norske seniorlandslaget, og en bråte med spillere som banker på og vil inn på eliteserielaget. Den nærmeste er trolig talentfulle Borgar Haug (13), som er en av ytterst få norske spillere som har skapt gode resultat mot jevnaldringer i Europa.

Jevnaker stilte et overraskende svakt lag i siste runde, med to av fire lokale spillere. Et kjipt poengtap mot Heros, det eneste poenget Heros har fått i årets serie, var nok til å falle ut av det gode selskap. Imidlertid satset det bra på Hadeland om dagen, og totalt sett har de grunn til å være strålende fornøyd med sesongen. Ikke få hadde tippet dette laget nord og ned.

Heros ryker ned en divisjon, men endelig skjer det positive ting i den gamle storklubben. Brødrene Egenberg med 2000-modellen Gard i spissen, ser ut til å være den gamle bordtennisbyens fremtid. Det er noen år siden Bergen sist hadde en potensiell landslagsspiller for de funksjonsfriske på herresiden, den siste var trolig Fjellspilleren Johannes Bratli for 8 år tilbake.

Hva skjer så i sluttspillet? Vel. Noe annet enn Laksevåg mot Volda/Ørsta i finalen vil trolig være en av de største sensasjonene i norsk bordtennis noensinne. Med forbehold om at begge favorittene stiller sine beste lag, skal dette være grei skuring. Om en da ikke tror på mirakler.