Lagkampene: Herrer og damelaget til semifinalen

208

Tekst  Anne Wiik Nilsen

Torsdag 19/9 var første dag for lagkonkurransen i årets Europeiske Para Mesterskap. Først ut av våre var damelaget. De var i pulje med Frankrike og Polen. Første kampen var mot Frankrike. Lagene i parabordtennis kan bestå av 2 eller 3 spillere, først spiles en doublekamp, så skal det gjennomføres 1 eller 2 singlekamper. Det laget som får 2 seiere først, vinner kampen.

Førstespilleren på det franske laget er Thu Kamkasomphou, spilleren som slo vår Aida Husic Dahlen i semifinalen i single. I kampen mot det norske laget hadde Thu med seg Anne Barneoud, som vår Nora Korneliussen hadde en meget jevn femsetter mot i singlepuljen. De norske jentene kom godt i gang med doublekampen, og vant første sett. Andre sett gikk i Frankrikes favør, mens de norske jentene vant ganske greit det tredje. I det fjerde settet ville det seg ikke helt for Aida og Nora, men i det femte og avgjørende settet var det aldri tvil. De norske jentene briljerte ved bordet og vant 11-2. Første singelkamp skulle stå mellom Aida og Thu Kamkasomphou, Aida var revansjelysten og spilte veldig godt hele kampen. Hun avga ett sett(10-12), men vant en herlig 3-1 seier, og avgjorde med det lagkampen. 2-0 til Norge!

Det stående herrelaget hadde Storbritannia, Romania og Polen i sin pulje. Første kamp stod mot Storbritannia. Pablo og Fredrik spilte doublekampen mot Aaron Mc Kibbin og Billy Shilton. De norske guttene spite en god doublekamp, men brittene ble for sterke(0-3). Den første singlekampen skulle spilles av Fredrik, den neste av Steffen. I kampen mot Billy Shilton tapte Fredrik 0-3, og Storbritannia vant lagkampen 2-0. Med fire lag i puljen, skulle det spilles to kamper samme dag. Neste kamp var mot Romania. Det norske lagoppsettet var likt som i første kampen. Jacobsen/Johansen i double mot Miron/Nicolae, Pablo ut i første singlekamp og Steffen ut i andre singlekamp. Doublekampen gikk som en lek, bortsett fra noe som kunne se ut som litt nerver i andre sett, spilte de norske gutta avslappet og godt resten av kampen og vant 3-1. Pablo storspilte i sin singlekamp, og vant 3-0 i kampen mot Alyn Lulian Nicolae. Norge vant altså lagkampen 2-0!

Vårt sittende herrelag var i pulje med Tyskland og Russland. Første kampen stod mot Tyskland, Urhaug/Vegsund mot Guertler/Baus. Det tyske doubleparet ble for sterke for de norske gutta i denne kampen, tap 0-3. Det var Sebastian som skulle ut i første singlekamp, kampen stod mot Valentin Baus. Mye godt spill av Sebastian i denne kampen også, men Baus ble for sterk, tap 1-3.

Fredag 20/9 forsatte puljespillet. Herrelaget i klasse 5 hadde første kamp kl 09:00 mot Russland, her vant de først doubelkampen mot Isakov/Sokolov 3-1, før Tommy vant 3-0 over Sokolov. 2-0 til Norge, og kvartfinale var sikret.

I kvartfinalen møtte herrelaget Serbia med Palikuca og Babic på laget. Doublekampen ble veldig spennende, og veldig jevn. I første settet lå Tommy og Sebastian under 8-10, men vant settet 12-10. de to neste settene ble vunnet av Serbia, før Norge tok fjerde settet. I avgjørende sett fulgte lagene hverandre helt opp til 10-10, men Serbia vant til slutt 12-10. Sebastian skulle først ut i singlekamp av våre, han møtte Babic, dette ble også en jevn kamp, men Sebastian var best, og vant 11-8 i avgjørende. Siste kamp skulle spilles mellom Tommy Urhaug og Mitar Palikuca. Palikuca slo ut Tommy i semifinalen på ondag, men i dag kunne resultatet bli noe annet, og det ble det. Tommy vant 3-1. Vi har herrelag i semifinalen i EM 2019!

Damelaget skulle ut i siste puljekamp for å kjempe om å bli puljevinnere. Kampen stod mot Polen med Jastrzebska og Marszal på laget. Doublekampen begynte bra, jentene tok de to første settene, men tredjesettet tok de polske damene. I fjerde var løpet kjørt for Jastrezebska og Marszak. Norge leder 1-0, før Aida skal i kamp mot Dajana Jastrzebska. En kamp hun vinner greit 3-0, og med det er det norske laget puljevinnere og møter Tyskland i semifinalen på EMs siste dag!