Kompetanseheving i norsk bordtennis

  55

  Av Christian Ibenfelt

  Nylig ble det gjennomført et seminar åpent for alle, med Michel Gadal og Jochen Leiss på Ullevål. Gadal som fulgte tidligere verdensmester Gatien fra nybegynnerstadiet frem til nr.1 i verden, tok for seg bl.a. overgangen fra junior til senior-spiller, viktigheten av å bygge team rundt spillerne og trenernes rolle. Leiss la frem en mengde data hentet fra dagens og tidligere toppspillerne som understreket viktigheten av å begynne tidlig – tidlig spesialisering og kompetente trenere/ledere/foreldre fra tidlig alder. For de som fortsatt ikke har fått det med seg ligger alt fortsatt ute, så ta en titt.

  Vi ønsker å fortsette med å stimulere til kompetanse-heving og deling. 4.desember vil tidligere landslagstrener Thorsten Hævdholm holde foredrag om coaching på Ullevål.
  Tidligere i år ble også et annet viktig tiltak gjennomført: trener 1 kurs med Bengt Paulsen som ansvarlig. Det var svært gledelig at hele 22 deltagere brukte helgen sin på trener-utvikling som forhåpentligvis mange vil få glede av fremover.

  I tillegg minner jeg alle trenere på at de er velkommen til alle forbunds- og landslags-samlinger der de har spillere de har treneransvar for. Dette er for å få et bedre samarbeid rundt spillerne mellom klubb- og landslag, for å dele erfaringer med andre trenere (det går begge veier), for sammen å bli bedre og gjøre spillerne våre bedre.

  Toppidrettsutvalget jobber med å gi føringer for satsingen på våre beste spillere. Vi ønsker nå å etablere en form for «tankesmie» bestående av trenere med mye kompetanse. Målet er igjen deling og å gjøre hverandre bedre. Vi ser for oss at gruppen skal komme med råd til TK og at man sammen kan lage en «rød tråd» for hvordan vi skal få frem nåværende og fremtidige landslagsspillere.