Karl Børre Reite er tildelt NBTF Krystallvase

124

Karl Børre Reite er tildelt NBTF Krystallvase for sitt arbeid for norsk bordtennis.

Karl Børre godt kjent i bordtennismiljøet for sin meget gode kunnskap om lover og regler og spesielt for det arbeidet han har lagt ned for å få dommeropplæring og –oppfølging opp på et høyere nivå.

Han er opprinnelig fra Fosnavågen på Sunnmøre, spesialrevisor i Skattedirektoratet – noe som kanskje kan forklare hans interesse for regelverket.

Kom inn i bordtennismiljøet på Larkollen og var en av ildsjelene bak Europaligakamp mot Belgia i 2005. Han ble dommer rett og slett for å finne ut hva guttungen holdt på med. Han tok dommerkurs for å lære om bordtennis, og etterhvert har han steget i gradene.

Dommerprøven i 2004, internasjonal dommer i 2010 og i 2014 ble han den første nordmannen med Blue Badge.
Han har vært ute på flere internasjonale oppdrag, bl.a. som overdommer på Champions League-kamper i Sverige og Tyskland. Høydepunktet hittil har vært som dommer i finalen under VM i lag i Kuala Lumpur i 2016.

I avisen ble han omtalt som den dårligste registrerte bordtennisspilleren i Norge. Likevel var han dommer for de aller største stjernene under VM i Tokyo.
Han dømte superstjerner som tyske Timo Boll, danske Michael Maze, hviterussiske Vladimir Samsonov og dømt Xue Xin, som var nummer én på det tidspunktet og dømt seks av de øverste på verdensrankingen.

Han har vært leder av dommerkomitéen siden 2013 og han har i perioden fram til nå gjort en imponerende jobb med å
–          Utvikle kurs – vi har nå klubbdommerkurs på nettet, regiondommerkurs, forbundsdommerkurs og kurs for å bli internasjonal dommer
–          Følge opp med dommersamlinger
–          Jevnlige samlinger for TD-er og overdommere
–          Jobbet iherdig for å få et norsk overdommerkurs sammen med ETTU
–          Satt kursing av de som vil bli internasjonale dommere, i system

Forbundet har nå ca. 40 aktive forbundsdommere og 6 nye internasjonale dommere, mye takket være hans innsats med opplæring og oppfølging.

Så Karl Børre, en velfortjent mottaker av Krystallvase.

Erik Lindholm                                  Christian Ibenfeldt
President NBTF                                VisePresident NBTF