Kari Gjengedal

268
Kari Gjengedal

Tekst: Unni Halvorsen
Foto: Anne Haug og Ghassan Chaer

Hvem kjenner ikke Kari? Årets kvinnelige veteran 2017, den elegante damen med de raske bena, gjerne utstyrt med lilla spilleskjørt og pannebånd når hun stiller kampklar ved bordet! Slår de fleste av de øvrige dameveteranene gjør hun også til tross for at hun er nesten eldstemann i troppen. Ikke bare damene har problemer med å slå henne, gutta må virkelig fighte de også.

Christian Ibenfeldt overakte prisen til Kari Gjengedal under NM banketten i Trondheim

Kari er født og levde sine første 11 år på Rjukan før familien flyttet til Skien. Der bodde hun til hun flyttet til hovedstaden og traff sin kjære Anstein. Giftemål ble det og de bosatte seg nær Oslo. Der skapte de sin lille familie og fikk datteren Bente. Bente har for øvrig også spilt bordtennis en periode. Det samme har ett av Karis kjære barnebarn, Aleksander. Barnebarnet Andrea valgte en idrett som Kari også er veldig glad i, nemlig dans! Disse to barnebarna har betydd – og betyr, veldig mye for Kari.

Kari fikk tidlig jobb i Posten og der var veien ikke lang til det suverene bordtennismiljøet på bedriftssiden som var der. Hun har spilt bedrift for Postdirektoratet siden 1970-tallet. Sammen med sin makker Aud Aarnes har de erobret et stort antall seriemesterskap.

Kari Gjengedal, Lynild BTK og Bjørn Kopperud, Drammen BTK kåret til «Årets veteran» under NM for veteraner i Trondheim.

Rett etter at Kari fylte 40 år fant hun ut at hun ville spille mer bordtennis. Da startet hennes karriere i veteran-bordtennisen. Hun deltok i sitt første Veteran-VM i Rimini i 1986, og siden den gang har det blitt utallige VM, og senere også EM for veteraner for hennes del. Herlige steder å oppdage og utrolig mange nye venner/bekjente har Kari funnet seg i løpet av alle disse årene. Øvrige turneringer som arrangeres i Norge, Sverige og Danmark har også hatt Kari som deltaker – ikke bare en gang, men år etter år.

Men det er ikke bare bordtennis den aktive damen har bedrevet – både i ung, og i voksen alder har hun deltatt i ulike løp, spilt håndball i tillegg til å spille tennis. Både tennis og bordtennis er idretter som Kari deltar aktivt i den dag i dag. Trening blir hun aldri lei, og det kan være flere dager i uken der hun spiller/trener både bordtennis og tennis på en og samme dag!!

Gode venner

Kari har vært medlem av Lynild BTK i mange år, og er en del av en gjeng med godt sammensveisete veteraner. I tillegg til bordtennisen er Kari ei svært danseglad dame, og på banketter i forbindelse med stevner og mesterskap, viser hun stor utholdenhet og en utrolig god rytme. Hun holder ut hele kvelden og stråler av varme og glede, en virkelig populær dansepartner. Men så har hun jo også drevet med litt konkurransedans i ungdomsårene i Skien og det ser man tydelig sitter i kroppen hennes enda.

Kari er flink til å gripe dagen og leve i nuet, vi er mange som har godt av å lære litt av henne.