Kamper i øst og vest

314
Christian Ibenfeldt, Laksevåg BTK

Tekst: Brage Æsøy Titlestad
Foto: Brage Æsøy Titlestad

Julematen er inntatt og vi har begynt på nytt år med nye muligheter. Det gjelder også for lagene i Stiga-ligaen. Alle lagene utenom Vikåsen skal i kamper på øst- og vestlandet. I Bergen blir det kamper der serieleder Laksevåg BTK skal møte Stord BTK og Fornebu BTK i Olsvikhallen. De tre lagene spiller kamper mot hverandre lørdag og vi vil nok se et Laksevåg som tar 3 kamper i deres vei mot seier i grunnspillet.
Tabellnaboen til Laksevåg, Fornebu, skal spille både i Bergen og på Lørenskog denne helgen, henholdsvis i Bergen lørdag og på Lørenskog søndagen. Stiller de med fullt i helgen og de tar seiere mot antatt svakere Stord holder seg på andreplass. Tar Fornebu seier mot Eiker og Jevnaker skal andreplassen bli tøff å ta fra de.
Stord har, med poeng i helgen, en teoretisk mulighet for å nå sluttspillet i Stiga-ligaen. Stord ble før sesongen sett som det svakeste ledd i ligaen, men har tatt poeng mot sine to motstandere under dem på tabellen.

Søndag flytter Fornebu og fokuset over på Lørenskog og B-72 sin hall. Der skal det spilles fire kamper. Jevnaker med, til nå, null poeng må begynne å sanke poeng skal de ha en realistisk mulighet til å holde seg i divisjonen. De skal møte B-72, som ligger på plassen over de, noe som kan bli en viktig kamp.
Eiker drar til Lørenskog og vil nok bite fra seg. De møter serietoer Fornebu og går vel inn for å ta poeng der som kan bringe de sikkert inn i sluttspillet.
B-72 har vært mindre solide i år, hvis vi ser tilbake til 2016-2017 sesongen der de til slutt kom seg inn i sluttspillsrunden. Med to poeng til nå i år er de avhengig av å ta poeng i helgen for å fortsatt holde seg i Stiga-ligaen. Kampen mot Jevnaker, som nevnt tidligere, blir en viktig kamp. Tar B-72 poengene mot Jevnaker kan de nok etterhvert sette navnet sitt på tabellen for 2018-2019.

Selv om helgens runde ikke inneholder alle lagene, vil kampene spille inn i hvem som kan ta sluttspillsplass og hvem som må ta turen ned til 1. Divisjon. Det kan innvirkning på hvem og hva vi får sett i Trondheim i februar.