Julehilsen

167

2017 går mot slutten og vi kan se tilbake på mye gledelig, men også mange utfordringer for det nye året.

Sportslig har vi hatt mange oppturer i 2017. Som «vanlig» skiller para-utøverne våre seg ut og skaffer oss også mye positiv omtale i mediene. Nytt gull til Aida i EM og bronse til Tommy (ikke vært utenfor pallen de siste 20 årene!) , samt en svært gledelig medalje til dame-laget som viser at vi har flere yngre spillere på gang også. Ungdommen forsynte seg også grovt av medaljene under European Para Youth Games. Ros til Jan og det svært profesjonelle teamet han har bygget opp rundt seg opp gjennom årene!

På ungdomssiden har vi også hatt et historisk godt år. Dame-juniorene beholdt plassen og kadett-gutten rykket opp i A-puljen. Uten forfall, skader og små marginer kunne vi kanskje gjordt det enda bedre og potensielt hatt alle 4 lagene våre i A-puljen. Men som kjent : forfall, skader og små marginer er en del av toppidretten… men to lag i A-puljen er uansett ikke hverdagskost i norsk bordtennis.

Vi har også sett at toppnivået til vår beste ungdom kan virke nærmere toppen av Europa enn på lenge. Borgar har tatt nye steg og vist at han kan kjempe med de beste i sin aldersklasse over tid og kom inn blant de 15 beste på rankingen. Rebekka har også vist at toppnivået er høyt med bl.a å slå årets vinner av jr-EM (og nummer 1 i Europa) der hun selv gikk til 8-delsfinale.

I et for tiden svært aktivt veteran-miljø har det også blitt litt heder i år : sølvmedalje i double 40 (med fransk hjelp) under EM i Helsingborg. Så vidt vi vet den første norske medaljen på dette nivået blant den litt eldre ungdommen.
Av andre gledelige ting registrerer vi at NTG/senteret fortsetter å fungerer bra. De som ønsker å trene mye har muligheten til det. Dette gjelder også i to av våre satsingsområder ,Bergen og Trondheim, som nå har på plass fulltidstrenere.
På senior-siden har vi derimot en lang vei å gå fortsatt. Overgangen fra junior til senior er tøff og det er mange valg som skal tas i denne perioden (utdanning, jobb/økonomi, full/delvis satsing) . I 2018 vil vi få noen naturlige høydepunkt og mål for landslagene våre. Det er nå kun 24 lag som blir kvalifisert til neste EM og kvalikkampene blir derfor en viktig målestokk på hvor vi står i forhold til resten av Europa.

Vi ser også utfordringer i de yngre rekkene. Vi registrerer at det er relativt få deltakere på stevnene våre i de yngste klassene. Her vil vi forsøke å ta grep med å satse på flere storsamlinger og arbeid ut mot klubbene . Vi ønsker å inspirere både flere spillere og ikke minst klubbene som alltid vil være den viktigste faktoren i å få frem nye utøvere.
I det inneværende året har det vært arrangert en rekke tiltak rettet mot klubbene – dette vil selvfølgelig fortsette i det nye året. Vi håper klubbene kan se nytten av tiltakene og delta enda mer aktivt når anledningen byr seg. F.eks kurset i streaming har foreløpig fått liten respons. De fleste av oss setter pris på når det streames fra arrangement vi ikke har anledning til å delta på selv. Alle som aspirerer til å arrangere stevner og divisjonsspill burde se nytten av dette.

På vegne av styret og administrasjonen i NBTF ønsker vi alle en riktig god jul og et godt nytt år med mange oppturer både ved bordet og utenfor.

Erik Lindholm (president) og Christian Ibenfeldt (vise-president)