Juleferien er over og STIGA-LIGAEN braker på nytt løs

208

Tekst: Magnus Bolstad Holm

Juleferien er over og STIGA-LIGAEN braker på nytt løs. Det spilles totalt 12 kamper til denne helgen, både på Østlandet og i Bergen.

Runden tjuvstartes allerede i skrivende stund (fredag kveld) med kampen mellom Eiker og Jevnaker. Det er knyttet stor spenning til denne runden da den kommer rett etter jul. Hvem har vært seriøse med treningen og hvem har spist for mye mat og godteri? Det kommer til å vise seg i helgens kamper.

I toppen av tabellen forventes Laksevåg å cruise videre. Hatlebakks mannskap er kapabelt til å vinne alle sine kamper 6-0, men vi får se hva de andre lagene kan stille med. De møter Nidaros første kamp på lørdag – et Nidaros som har trent godt i jula og er heltente på å vi Laksevåg motstand.

I Oslo er det knyttet spesielt stor spenning til kampen mellom Oslo og Fornebu som ligger på henholdsvis 2. og 3. plass i årets serie. Oslo vant sist, mot et Fornebulag som kanskje ikke var helt i form. Nå har samtlige spillere fått god tid til å finne toppformen og kanskje blir resultatet omvendt denne gangen. Fornebu er knappe favoritter, men landslagstrener Pietkiewicz gir ikke ved dørene og kan fort dra i land sine kamper.

Kampen om den siste sluttspillplassen står primært mellom Eiker og Nidaros, men disse lagene møtes ikke før i februar. Eiker møter Oslo, Fornebu og Jevnaker, mens Nidaros møter Laksevåg, Heros og Stord. Det er forventet at Eiker tar to poeng, mens Nidaros tar 4 poeng, men dersom poengene avviker fra dette etter at helgens resultater er talt opp kan ett av lagene sakke akterut i denne gjeve bataljen.

Jevnaker og Stord er to lag som kan skape uro i regnskapet for Eiker og Nidaros. Jevnaker har gode svenske spillere i tillegg til Herting og Götestam, som begge har holdt formen ved like med deltakelse i Jevnakers romjulscup. Med litt stang inn kan Jevnaker fort skape trøbbel for Eiker.

Stord er en løs kanon og kan stille med alt fra veteraner til svenske eliteseriespillere. Hvem de stiller med er usikkert, men Marcus Wærstad er hjemme fra USA på juleferie og er en klar forsterkning.  Sannsynligvis blir Stord mot Nidaros en spennende og ikke minst uhyre viktig kamp.