Jevn serieåpning i 2. Divisjon Avd. B!

77

Skrevet av Jonas Flåøien

Med 5 lagkamper hver seg og totalt 20 lagkamper, er lagene i 2. Divisjon Avd. B godt i gang med årets sesong!
Det var en skikkelig maratonhelg som ble gjennomført i hallen ved Kalnes VGS i Sarpsborg.

Harestua BTK og Bodø BTK topper

Bodø BTK
Bodø BTK

Det var på forhånd ventet at Harestua BTK skulle ligge helt i toppen og kjempe om opprykk. Spillende trener og lagleder, Linus Brännström, nevnte før helgen at det var helt uaktuelt å snakke om noe annet enn 1. plass. Dette har de klart, men fikk uventet motstand…
Vi visste på forhånd at Bodø BTK hadde forsterket med Wilhelm Kindblad, fra Sverige. Og at han etter all sannsynlighet skulle ta sine matcher. Og det gjorde han; med 10-0 i single og 5-0 i double leder han over nevnte Brännström på listen over «Årets lagspiller». Det er likevel noe overraskende at de holdt Harestua til uavgjort (5-5). For med 6-4 både mot Vikåsen BTK 2 og Husøy Foynland kunne det se hardt ut med tanke på resten av matchene i helgen. Vi velger å trekke frem lagets yngste spiller, Eirik Wiik, som imponerte voldsomt denne helgen! Med en 4’er-rolle i laget så taklet han presset ved flere anledninger til og enten sikre viktig poeng eller vippe kampen og sende alle poengene i bagasjen hjem til nord. En 7-3 kvote «nede» er sterk av yngstemann Wiik!

B-72 like bakb-72
B-72 som med det yngste laget var også rimelig selvsikre før helgens samlerunde. «-Vi sikter på 3. plass i årets serie» uttalte lagleder Fredrich Kallevig før helgen. Vi må si han har truffet meget godt med spådommen i alle fall etter første seriehelg. Selv med et klart 1-9 tap for Harestua BTK og en jevn 6-4 seier mot Narvik BTK er B-72 helt der oppe med bare 1 poeng opp til Harestua BTK og Bodø BTK.

Jevnt på midten av tabellen

Narvik BTK
Narvik BTK


3 lag deler 4. plassen med 4 poeng hver etter helgen. Det er Husøy Foynland, Narvik BTK og Tromsø BTK. Husøy slo Narvik BTK men tapte for Tromsø BTK. Tromsø på sin side igjen har tapt for Narvik BTK. Så det er ingen tvil om at det er tett også bakover på tabellen. Vi fortsetter å holde en knapp på at Husøy Foynland med sitt mannskap lykkes i å holde seg i divisjonen i år.

Vikåsen BTK
Vikåsen BTK

Sarpsborg og Vikåsen BTK 2 under streken
Det er fortsatt tidlig i sesongen, men med så mange kamper spilt allerede så er det ikke helt heldig at Sarpsborg sitter igjen med 0 og Vikåsen BTK 2 med kun 2 poeng. Vikåsen BTK 2 slo Sarpsborg i bunnoppgjøret med 6-4. Vikåsen BTK 2 kan kanskje hente forsterkninger fra eliteserielaget? Sarpsborg kan også hente mer rutinerte spillere, noe jeg tror de er avhengig av om de ønsker å fornye kontrakten i 2. divisjon også neste år.

Sarpsborg BTK
Sarpsborg BTK

Ellers kan det rapporteres om at det var god plass ved bordene, litt få barrikaderer bare. Lyset var bra, gulvet litt småglatt, småting og plukke på bare. Karl-Børre Reite stilte opp som overdommer og fikk lagt inn matchene i seriespill på hjemmesiden da disse ble ferdige, dette var veldig fint for oss som satt hjemme og fulgte med. Dessverre ble KB syk søndag og fikk ikke gjort dette av naturlige årsaker. Når det gjelder dommere fra arrangørklubb så stilte de kun dommere til double-kampene. Ellers måtte spillerne dømme mye av kampene selv. Jeg tror at det er viktig for seriespillet at vi øker dommerkapasiteten i serien. Dette øker nivået, og spillerne slipper å havne i situasjoner

Overdommer Karl Børre Reite
Overdommer Karl Børre Reite

der de må dømme for/mot eget lag. Dette er aldri helt gunstig. Kanskje man kan se til hvordan de gjør det i Sverige? Nivået på dommerne er ikke all verden, de sitter og blar, men man slipper å gjøre det selv. Der får hver enkelt dommer et beløp for å dømme om dagen, så spleiser samtlige klubber på dette i løpet av sesongen som går.