ILDSJELENE OG BORDTENNISFAMILIEN

728
ILDSJELENE OG BORDTENNISFAMILIEN: Fra venstre: Line Neskvern, Kobra BTK, Jack Feng, Hardanger BTK, Lasse Lange, Fokus BTK, Gard Olsen, Oppegård, Sven Wertebach, B-72, Øystein Pedersen, Modum BTK og Marianne Troppen Hornnes, Fornebu BTK

Tekst     Øivind Eriksen
Foto      Ghassan Chaer

Vi nærmer oss slutten av sesongen. Stiga Norgescupstevnene, Stiga Norgescupfinalen og fire av årets fem norske mesterskap er avviklet. Seriespillet er over, og de fleste lokale, regionale og nasjonale stevner er også historie. Det er kåret både seriemestere og norske mestere. Mange av våre spillere har også konkurrert utenfor landegrensene i løpet av sesongen. Det gjelder alle kategorier og alle alderstrinn. ITTFs begrep «table tennis – for all – for life» er en herlig rettesnor!

Før hver eneste konkurranse ligger noen treninger. Og bak spillerne våre finner vi støtteapparatet, ildsjelene våre. Det er trenerne, lederne, arrangørene, bordsjauerne, ryddegjengene, dommerne, overdommerne, sponsorene, foreldrene og flere andre. Mange av disse legger ned et vanvittig antall timer, noen et par-tre timer hver uke, andre nesten et tosifret antall timer daglig, uke etter uke, måned etter måned, år etter år, de fleste mer eller mindre ubetalt. For flere er bordtennis selve livet, det er en livsoppslukende aktivitet, og mange av oss er en selvutnevnt del av Den Store Bordtennisfamilien, som omfatter bordtennismiljøene i hele klodens 226 bordtennisnasjoner. Bordtennis er størst, vi er overalt, og vi er både en olympisk og paralympisk idrett! Liten ball – stor idrett!

Støtteapparatet lokalt finner vi på treningene, foran PC’en, i konkurransehallen, i telefonsamtaler, på trenerkurs og på dommermøter. De utfører også administrative funksjoner, sjåførtjenester, mediakontakt og de kommuniserer gjennom sosiale medier. Noen har vært med lenge og de kjenner hverandre hele livet, andre kommer til når de unge håpefulle er i den riktige bordtennisalderen, og atter andre kommer og går. Fellesnevneren er kjærligheten til bordtennisen. For de største ildsjelene våre er kjærligheten livslang, for andre er kjærligheten et litt mer på- og avforhold.

For mange av de som er «hardest rammet» er bordtennis det siste man tenker på før man sovner om kvelden, og det første man tenker på om morgenen. Kanskje bordtennis er en del av den enkeltes drømmer også. På trenings- og konkurransedagene er det alltid noen som kommer først for å legge til rette, og det er gjerne de samme som også er de siste til å forlate bordtennishallen lenge etter at sola har gått ned.

Vi har selvsagt eksempler på at flere av våre har giftet seg med hverandre. Og da er det jo gitt hva deres etterkommere skal bruke fritiden til. Gjennom Norges Bordtennisforbunds 73-årige historie har vi også vært utsatt for ulykker og tragedier, hendelser som vil prege oss resten av livet. Disse tragediene har knyttet oss enda sterkere sammen; bordtennisbåndene er sterke blant gode venner.

Med en samlet medlemsmasse på 5-6.000 medlemmer og et lisensantall på drøye 1.200 vil det aldri være 100 % enighet om alt internt i bordtennisfamilien. Det hadde heller ikke vært sunt. Men vi kan kanskje si det slik, at det er enigheten og fellesnevnerne som binder oss sammen, mens uenigheter og faglige diskusjonene sørger for ny utvikling.

Under junior-NM på Fornebu traff www.bordtennis.no en håndfull trenere, ledere og arrangører, som personifiserer ildsjelene våre. De er avbildet i en kort pause på Storøya Grendesenter, der vårt nasjonale bordtennissenter ligger.

NBTF vil rette blikket og oppmerksomheten mot ildsjelene og bordtennisfamilien, i klubber, regioner og forbund. Uten ildsjelene stopper bordtennis-Norge! Takk for engasjementet, takk for alt dere gjør, takk for alt dere kommer til å gjøre i årene som kommer. Men; pass også på at dere lader batteriene innimellom og får en riktig balanse mellom bordtennis og livet for øvrig.

NBTF takker og bøyer seg i racketen!

Kamera 1 her
Kamera 2 her
Her følger tidsskjema
Her følger oppdatering av resultater
Her følger oppdatering av lagkamper