I dag er det 40 år siden bordtennisgruppene i Kongsvinger IL og i BRAndval IL slo seg sammen og stiftet Kobra BTK !

258

Kobra Bordtennisklubb ble stiftet 7.7.1980, etter en sammenslåing av bordtennisgruppene i Kongsvinger IL og i BRAndval IL.

Kobra Gold har blitt et kjennetegn på bordtennisglede og moro

I Kongsvinger IL startet vi opp i februar 1972 med Torgeir Horn som den første lederen. Han er nå prest i Salten, og har etter sigende vært innom et par treninger i Bodø denne sesongen.

Undertegnede tok over som leder i 1973 da Torgeir begynte å studere. I 1977 startet Matts Henricsson opp bordtennisgruppa i Brandval IL. Det føltes ikke som det var grunnlag nok for to bordtennisgrupper i Kongsvinger kommune, så tanken om å slå seg sammen kom utover i 1980.

Tore Eig med ITTF visepresident Khalil Al-Mouhannadi

På stiftelsesmøtet 7.7.1980 var Olav Engen, Egil Rymoen, Bjørn Stenberg, Ronny Birkeland og Ragnar Leffmann i tillegg til Matts og undertegnede. Ragnar driver nå bordtennisgruppa i Randaberg.

De første femten årene holdt klubben til i forskjellige gymsaler, før vi i 1995 tok steget til å etablere en egen bordtennishall i Kongsvinger. I 1998 flyttet vi til våre nåværende lokaler, Kobrahallen.

På slutten av 90-tallet kom Knut Olav Nordseth opp som ung leder og markerte seg som en som ville dra Kobra til nye høyder. Senere ble han også visepresident i NBTF.

Tore Eig var en av dommere som er dømte EM kvalik på Fornebu i 2012

11.09.2001 er kjent for flere ting – bl.a. hadde Janne Berner sin første arbeidsdag som Kobra-trener. I denne perioden spilte Kobra noen år i den øverste serien, og vi fikk fram gode, yngre spillere som har markert seg senere – Christian Hauger, Espen Rønneberg og Kristoffer Hellerud er de mest markante. Espen og Kristoffer vant bl.a. bronse i EM for juniorer i 2007, men da ikke som Kobraspillere.

Kobra BTK

I 2005 sluttet Janne som trener, og tipset oss om Gundars Rusis som har vært vår hovedtrener siden det. Gundars har etablert seg i Kongsvinger med familie og vi er blitt glade for å ha han i klubben. I denne perioden kom bl.a. Lars Rønneberg opp som et stort talent.

De senere årene har Kobra kanskje markert seg mest på veteransida – også for damer, hvor Kobra Gold har blitt et kjennetegn på bordtennisglede og moro.

Tore og makker Matts A. H. – her fra Veteran-NM i 2016

Vi har hatt veteranspillere ute på internasjonale mesterskap nesten hvert år siden VM på Lillehammer i 1996.

Vi har også noen unge, spesielt jenter som er lovende – så vi håper på mange fine bordtennisår framover i Kobra Bordtennisklubb!

Tore Eig,
Leder i jubileumsåret – og i mange tidligere år

Ragnar Leffmann nå Randaberg i double med Tore Eig