Hvam IL Bordtennis til topps i 3.divisjon avdeling B

583
Hvam IL Bordtennis, fra venstre Hubert Marciniak, Jonas Andresen, Håkon Jørgensen og Per Øivind Bodding.
den dyktige arrangøren Nordre Eidsvoll (NEIL), fra venstre
Hans Inge Kristiansen, Terje Juven, Leif Olafsen og Kristian Langbakken.

Tekst og Foto: Egil Hauge

Først og fremst skal arrangøren Nordre Eidsvoll (NEIL) med Terje Juven i spissen ha all honnør for et godt arrangement og meget god tilrettelegging i Miinnesundhallen lørdag 30.mars 2019. Garderober var merket med klubbnavn, bordtennisbord og nett var av god kvalitet, hager og midtganger var på plass, kafebord var tilgjengelig for spillerne og sekretæriatet hadde full kontroll hele tiden.

 

Bordtennisfamilie fra KOBRA BTK

Til og med barna til Gundars & Ieva fra KOBRA BTK som var med hele denne lørdagen hadde god tumleplass.De lekte og boltret seg i halve hallen. Da er vi jo bordtennisfamilien i rette forstand alle sammen. I den andre halvdelen ble det spilt på seks bord.

Alle tre topplagene sanket med seg full pott og fire poeng hver. Dermed ble stillingen uendret fra sist. Hvam IL vant sine kamper, hhv. 8-2 mot Vind og 10-0 mot Jevnaker BTK 2.lag. KOBRA BTK seiret også klart i sine to kamper, 9-1 mot Fornebu BTK 2.lag og 10-0 mot HamKam 2.lag. NEIL seiret med 6-4 i sin første og meget spennende kamp mot Vind, og slo deretter Fornebu BTK 2.lag 8-2.

Vi gratulerer Hvam IL Bordtennis med første plass, og med mulighet til å kvalifisere seg til opprykk i 2.divisjon. Avdelingsvinnere i 3.divisjon spiller om fire plasser i 2.divisjon. Hvam laget spilte kun to uavgjorte kamper i seriespillet denne sesongen, og det var mot Vind og KOBRA BTK. Og Håkon Jørgensen, lagets debutant (alet opp i egen klubb) fikk også gledelig med seg en gullmedalje hjem til Neskollen/Hvam.

Forøvrig fikk KOBRA BTK sølv, mens NEIL ble bronsevinner i denne avdelingen. HamKam 2.lag fikk mye god motstand, og fikk dessverre ikke med seg poeng gjennom serierundene. De rykker dermed ned i 4.divisjon.

Årets spiller, fra venstre Daniels Kogans fra KOBRA BTK og til høyre årets spiller Hubert Marciniak fra Hvam

Hubert Marciniak fra Hvam IL ble årets lagspiller i 3.divisjon avdeling B med kun et tap i en singelkamp i løpet av seriespillet. Han har en god lagmoral og yter høy innsats i alle sine kamper. Også Hans Georg Selmer fra NEIL, Kobra spillerne Ieva Juceviciute-Ruse og Daniels Kogans, Per Øivind Bodding fra Hvam samt Even Hegernes fra Vind har fått med seg en meget god score i årets serie og fulgte hakk i hæl på Hubert Marciniak. Det kan også nevnes at eminente spillere som Gundars Rusis fra KOBRA og Per Svensson fra Hvam har deltatt i noen få lagkamper. Konklusjonen er at 3.divisjon avdeling B har hatt høy bordtenniskvalitet.

Avslutningsvis kan det nevnes at avdelingens nest eldste spiller Yngve Midtfjell (født i 1952) fra Jevnaker framstår som nærmere en 50 åring i fysikk og sinn.

Yngve Midtfjell fra Jevnaker, seriens eldste spiller

Han spilte i Fokus BTK (som da trente på Karlsrud skole nær Lambertseter i Oslo Øst) i sine yngre dager, Yngve har representert følgende klubber deretter; OSI, Bjørndal IF, Lynild BTK og nå Jevnaker BTK. Det er også spesielt at han har vært akltiv i tre helt forskjellige typer idretter som bryting, roadracing med suksess og bordtennis gjennom mange år. Yngve er en god sparringspartner og treningskamoerat for såvel unge som de godt voksne. Som ung spilte han defensivt, og har i dag nærmere en allroundstil. Han forteller at han trives veldig godt i bordtennismiljlet på Jevnaker etter at familien flyttet dit.

Eldstemann i avdelingen har vært Geirr Lystrup (født i 1949), Norges kjente visesanger, gitarist og låtskriver. Han spiller for HamKam. Ja, så avdelingen har vært fargerik når det gjelder spillere og bakgrunn.