Hoved-NM for seniorer 2021 utsettes til 11.-13 juni !

267

NBTFs forbundsstyre har sammen med arrangør av NM Senior 2021, Laksevåg BTK vedtatt å utsette NM senior til 11-13 juni 2021 i Bergen.

Bakgrunnen til dette er ett innspill fra klubbene B-72, Fokus BTK, Fornebu BTK, Oslo BTK og Trondheim BTK.

Årets senior NM er som kjent planlagt til Bergen første helgen i mars. Per dags dato er de fleste stedene i Norge med høy befolkningstetthet rammet av lokale restriksjoner, ikke bare i dagliglivet, men også innenfor idrett. Videre vet vi at det kommer til å være restriksjoner i en eller annen grad på nasjonalt plan frem til minimum sommeren. I hvilken grad kan selv ikke de mest kvalifiserte si noe om, så det skal det ikke spekuleres i her. Det som er klart er at jo seinere på året det er turneringer, jo større er sannsynligheten for at de kan gjennomføres på en god måte, men også en fair måte. Et eksempel her er spillere som bor utenfor Norge, som nå må ha ti dagers karantene før de kan delta.

Nærmere sommeren vil det være større grad av sannsynlighet for at alle kan delta på lik linje og med gode forberedelser. Per dags dato er det også mange som havner i karantene på grunn av årsaker utenfor deres egen kontroll, noe NM for yngre ga et tydelig bilde på. Igjen så vet vi ikke hvordan dette er seinere på året, men det vil være mer sannsynlig at det er mindre begrensninger når vi nærmer oss sommeren og flest mulig har fått vaksinert seg og myndighetene kan lempe på restriksjoner.

 

Fristen går ut: 11.06.2021