Hordacup nr.2 på Stord lørdag 3.november 2018, 28 spillere under 15 deltok!

234
De fire beste i turneringen, her klare for semifinale

Av: Otto Hatlebakk

De fire beste i turneringen, her klare for semifinale

Region vest med Atle Irgens, Stord og Otto Hatlebakk, Laksevåg i spissen forsøker denne sesongen å få til et nytt etterlengtet tilbud i region vest til liten og stor, kan spille litt eller er nybegynner, HORDACUP!

Mange klubber har stilt med spillere i runde 1 og 2 og det gleder Atle og Otto og de to arrangørklubbene så langt! Turneringene er et godt tilbud der spillere, foreldre og lagledere får et tilbud med turneringstid i hall på ca. 4 timer.

Region Vest skal nå evaluere turneringene etter to turneringer, skal vi arrangere to slike turneringer våren 2019? Laksevåg har lagt av tid 12.januar til runde 3 i Olsvik Idrettshall i Bergen.

Turneringsleder Atle Irgens var høyt og lavt..

Det er klart at arbeidet for de to klubbene så langt gir et underskudd på arrangementet. De to klubbene gjort gratis arbeid for andre på mange arenaer så det økonomiske er ikke viktig for de to ildsjelene og klubbene som har forsøkt å få dette til.

Premieutdeling før finalen

Resultater nr.2 på Stord:
Stord Bordtennisklubb arrangerte i dag Hordacup, eit rekrutteringsstevne for spelarar under 15 år, samt nye spelarar litt eldre. Det var 28 deltakarar, og alle spelarane fekk minst 5-6 kampar i løpet av 4 timar. I tillegg var det minst lika mange foreldre og søsken med så det blei ein tett og fin stemning i bordtennishallen. Me håpar og trur at alle som var med fekk ein god opplevelse og motivasjon til vidare trening. Før stevnet hadde Otto Hatlebakk og Atle Irgens minikurs i «Bordtennis i kampsituasjon» ein liten innføring i korleis me gjennomfører og oppfører oss i kamp.

Resultater
1 Audrius Bagdonas, Haugesund
2 Kasper Nøstvold, Laksevåg
3 Eskil Ellila, Laksevåg
3 Pia Meling Fosse, Laksevåg
5 Finkel Henriksønn Haugen, Laksevåg

B-sluttspel
1 Tobias Horpestad, Stavanger
2 Sondre Moe Endresen, Stord

C-sluttspel

1 Fredrik Isdal, Stord
2 Endre Gaard, Haugesund

Finale på: https://www.youtube.com/watch?v=sDPsnWIBsVw&fbclid=IwAR1LCV3sW-Jbfu_kLZfJtkt6BkkZdQEh5Pq-KCN28vpKgTAgHXceOwXilbI

Hallen: https://www.facebook.com/atle.irgens/videos/10217503714168093/UzpfSTEyNjg5MDI3MzM6Vks6MTg4MjkzNzI1MTgwMTkwOA/

Antall deltagere så langt:

Deltagere i Hordacup 2018-2019 sesongen          
           
Klubb Nr.1 Nr.2 Nr.3 Nr.4 Totalt
Stord 5 10     15
Laksevåg 10 7     17
Haugesund 0 8     8
Hardanger 4 0     4
Stavanger 0 2     2
Heros 1 1     2
Fjell 1 0     1
Bergen HIL 1 0     1
          50
           
           
  22 28     50

Regelverk

Terminliste
• Laurdag 29. september i Olsvik Idrettshall. Domarkurs for yngre spelarar med praksis
• Laurdag 3. november Stord Bordtennishall påmelding: irgens@sklbb.no frist 30. oktober Kurs: Bordtennis i kampsituasjon med praksis
• Laurdag 12. januar, Olsvik Idrettshll, frist 10. januar for påmelding. Kurs:Lagleiarfunksjon for nye trenarar/lagleiarar med praksis

• Laurdag 22. april Plass ikkje bestemt, vert oppdatert frist 18. april

Heilt ferske spelarar som er eit eller to år eldre kan søkja dispensasjon for å delta.
Det blir 4 stevner, to før jul og to etter jul. Eit stevne i Bergen før jul og eit på Stord før jul og to stevner etter jul.

Det blir innleiande puljespel der alle spelarane går vidare til nytt puljespel. Nr 1 og 2 i innleiande pulje møter nr 1 og nr 2 i dei andre puljene. Nr 3 i puljene spelar mot kvarandre og nr 4 i pulje spelar mot kvarandre. Ved stor deltaking kan spelarane bli inndelt i to ulike aldersklassar.
Dei beste spelarane etter rankingen vert seeda som nr 1 i ulike innleiande puljer. Det blir ein dags stevne med start kl.12.00 og me satsar på at det er ferdig seinast kl.17.00
Målet er at regionen sine yngre spelarane skal få god kamptrening med mange kampar på ein dag. God trening er viktig, men lika viktig er da å få trena på kampsituasjon. Me oppfordrar og klubbane å stilla med eldre ungdomar og andre, som kan trena på lagleiarfunksjonen.
Me legg ikkje opp til noko stor prestisje i disse turneringane, det er lika mykje å sjå på som utdanning av spelarar og lagleiarar. Alle skal prøva å vinna sjølvsagt, men me håpar og trur på at det skjer i ein sportsleg og god tone.

Startkontingent: kr 60,-
Premiering: Pokal til dei tre beste
Dømming: Ledige spelarar dømmer kampane
Lisens: Alle deltakarar fødd i 2006 eller før må ha betalt lisens til Norges Bordtennisforbund
Arrangørklubb sørger for salg av enkel mat og brus
Påmelding tirsdag før turnering sånn at me får ein viss oversikt over kor mange som kjem, men me tar i mot spelarar heilt fram til start om det ikkje er fullt
Me håpar alle klubbar prioriterer dette viktige tiltaket for våre yngre spelarar, sånn at dei får eit bra kamptilbud, som gjer at me klarar å halda på dei og at me utviklar spelarane