Historisk tilbakeblikk – Vi gratulerer Lynild BTK med 70- år

  217

  Skrevet av Knut Granerud og Kjell Johansen.

  Det var en gang————

  De fleste eventyr starter slik.

  Ikke minst gutteklubben Lynild som etter hvert ble en av veteranklubbene i norsk bordtennis.

  Klubben ble stiftet 18. Juni 1945 av 4 – 15 åringer: Bjørn Thoresen,Leif Gokstad, Knut Nielsen (nå Granerud) og Kjell Johansen. Klubbens navn var ikke mindre enn navnet til hesten til indianeren Hjortefot som vi kjente fra indianerbøkene.

  Idrett var en mangelvare for guttene under okupasjonen av landet i 5 år ,og vi ville begynne å konkurrere i ski, friidrett, fotball, sykling og bordtennis. Etter hvert ble kompetansen stor i de enkelte idrettene hos medlemmene som var øket til 75 etter få år.

  I starten av 50 årene ble enkelte «spesialister» i sine idretter og måtte derfor søke kompetanse hos spesialklubbene. Derimot ble bordtennis værende som fast idrettsgren i klubben. I starten ble denne idretten utført på spisebordet hos våre foreldre inntil vi fikk disponere loftet over en gammel smie på Tøyen. Her ble grunnlaget skapt og sterke utøvere ble skapt til glede for norsk bordtennis.

  En kan med trygghet si at klubben fra å være gutteklubb ble en spesialklubb i bordtennis, åpen også for damene. Damene styrte klubben i starten på denne perioden i 50 årene.

  Gjennom tidene har klubben vært representert i krets og forbund.

  Den indre kjerne av stifterne som fremdeles lever er Knut Granerud og Kjell Johansen som hadde ønske om en tilstelling i en eller form i anledning av klubbens 70 år.

  Desverre fandt ikke daværende styret dette interresant..

  Vi gratulerer tdligere og nåvænde Lynildère med klubben som var 70 år – 18.juni 2015.